Visit my YouTube channel here.

The Salesman (2016)

Hva skjedde på badet?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Iransk DTS-HD Master Audio 5.1

En lærer som jobber med et teaterstykke finner sin kone hardt skadet i deres nye leilighet. Det viser seg at det har vært en ukjent mannsperson i deres nye leilighet, og læreren er fast bestemt på å finne personen som var inne i leiligheten. Hvis han finner ham, hva vil han gjøre?

The Salesman er regissert av den iranske regissøren Asghar Farhad i (A Seperation, The Past). The Salesman vant Oscar for beste utenlandske film.

Vi følger et ektepar som finner seg en ny leilighet når bygningen de bor i holder på å kollapse. Men det viser seg at i denne leiligheten har det bodd en prostituert kvinne med et dårlig rykte, og det tar ikke lang tid før en ukjent mannsperson ødelegger idyllen for det lykkelige paret.

Dette er en interessant film der man lærer litt om kulturen i Iran. Dette er en langsom film som er virkelig god i den siste halvtimen når læreren tror han har funnet personen som var inne i leiligheten deres. Da får man ser noen intense scener uten at karakterene tyr til vold, og man forsøker å tolke hva som egentlig hendte i leiligheten der kona til læreren ble hardt skadet. For filmen er veldig kryptisk på det punktet.

The Salesman er en velspilt film med en strålende Shahab Hosseini i hovedrollen som ektemannen. Man venter bare på at han skal gå helt amok, han spiller så utrolig godt i den siste halvtimen når han tror at han er på sporet av den ukjente mannen som skadet hans kone.

Med The Salesman har Asghar Farhad laget en ganske så jordnær film med interessante karakterer og et interessant tema når det gjelder hva som hendte med kona til læreren. Det er mye skam i det som skjedde, for oss i vesten så hadde man selvfølgelig gått til politiet, men i enkelte land så velger man ikke gjøre det, for hvis en ukjent mann ser en kvinne naken, da blir det problemer med mye skam. Merkelige saker!

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er naturlige og gode.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer lite på lydsiden.

4 thoughts on “The Salesman (2016)”

  1. Ja, ser jeg har 2015 liggende, så jeg kommer til å sette opp en liste for 2016 også. Håper jeg finner 10 filmer, for 2016 var et skikkelig dårlig filmår i mine øyne.

   Har bare ikke like mye tid lenger til å oppdatere bloggen så mye som jeg gjorde før da jeg ikke ser like mye film. Har mer gått over til dataspill igjen som jeg synes er mer moro enn film, og jeg har begynt å bruke mer tid på å leke med maskinvare til PC som tar MYE tid! 🙂

   Jeg har vel fått nok av den svært lave kvaliteten som filmindustrien hadde i 2016 og nå i 2017. Generisk dritt og latskap dreper gleden rett og slett. Men en 2016 liste vil komme, stol på det! 🙂

 1. Jeg synes det er mange gode filmer fra dette årtusenet, men jeg ser jo uforholdsmessig flest nye filmer også. Noe jeg kan si meg enig i er at de beste filmene fra de siste åra gjerne er femmer-filmer, mens de beste fra 80 og 90-tallet er soleklare seksere 🙂

  1. Synes 70, 80 og 00-tallet har de de beste filmene, og som du nevner flere toppkarakterer. Da klarte man å være kreative og utvikle konsepter videre til det bedre.

   Problemet er bare at jo eldre man blir, jo mer har man sett og det skal mer og mer til for å bli overrasket. For filmbransjen kjører på med trygge oppfølgere, for det viser seg at når de tar noen sjanser så ender filmene opp med å bli økonomiske fiaskoer. Men det er trist å se hvor mye filmene de to siste årene har stagnert, og det blir spennende å se hvor lenge superheltfilmene får leve, for de begynner å gå på overtid nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.