Visit my YouTube channel here.

The Veteran (2011)

Krig på hjemmebane.

The Veteran var slettes ikke så aller verst, en typisk mørk film fra britene der vi følger en tidligere soldat som returnerer hjem og finner ut av at han ikke klarer å flykte fra krig og elendighet. Det her føltes ut som en typisk film som var skrevet for Jean-Claude Van Damme og Steven Seagal. Det lukter B-film lang vei med masse actionscener, men overraskende nok er dette en lavmælt film som først viser litt tenner når det gjenstår 10 minutter med noen fine skuddvekslinger og en mørk slutt som ikke kom som noen overraskelse.

Det er to historier som blir fortalt, begge to har stor betydning, selv om den ene historien viser seg til å være viktigere og mer sentral enn den utgir seg for å være. Denne historien blir det aldri lagt særlig vekt på, men så plutselig får den veldig stor betydning for utfallet.

Toby Kebbell vet jeg ingenting om, men han gjør en god jobb. Jeg så for meg enten Jean-Claude Van Damme eller Steven Seagal i denne rollen, da er jeg nesten helt sikker på at filmen ikke hadde blitt like god. Når du har en ukjent skuespiller man ikke vet hva står for, blir filmen mer spennende da helten blir mer sårbar og han virker ikke uovervinnelig.

The Veteran er en langsom film med herlig mørk stemning og slemme skurker. Mange vil nok klage på at det skjer svært lite, jeg likte det da det bygger opp atmosfæren til det avgjørende oppgjøret som er elegant gjennomført. The Veteran er en B-film, men den har absolutt noe å tilby for den som er lei av actionfilmer som har fått i seg for mye sukker. Tenk The American med George Clooney i hovedrollen, du vil fine mye av det samme i The Veteran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.