Visit my YouTube channel here.

A Lonely Place to Die (2011)

Ikke bland deg i andres affærer.

A Lonely Place to Die starter med vakker fjellklatring og vakker natur. Så forvandles filmen til en thriller når gruppen med fjellklatrere finner en jente som er begravet under jorden. Hun får puste gjennom et rør, og når den heltmodige fjellklatrergruppen redder den unge jenta, blir de drept en etter en. Det viser seg at jenta har blitt kidnappet, og de to kidnapperne vil ha tilbake jenta da hun er verdt en stor sum løsepenger.

A Lonely Place to Die er en adrenalinfylt film som nesten aldri står stille. Det er mange filmer i en, det blir som filmen Doomsday, der man kjenner igjen ting som hører hjemme i andre kjentfilmer. Regissør Julian Gilbey ga oss Rise of the Footsoldier, og en drar kjensel på hans ville stil. Det kan virke som om han har ADHD, for måten han forteller en historie på er ikke av den beste måten. Han gaper over så mye, det blir for mye ting som skjer i lengden med for mange rollefigurer. Tre filmer i en kan A Lonely Place to Die for best beskrives som.

Men selv med så mye rot, er det veldig mye positivt å hente i A Lonely Place to Die. Filmen har fin nerve, spesielt før gruppen ankommer den lille landsbyen. Det er galskap, mange drap, vakre naturbilder og en intens atmosfære. Det skjer så mye at det blir vanskelig å ta til seg alt på så kort tid, men jeg likte det. Julian Gilbey er flink til å formidle galskap, en intens uro som aldri lar deg hvile. Og når filmen er så nydelig filmet der fjell blir til malerier, og filmen er oversiktlig med god kameraføring, da kan man ikke klage på det tekniske med filmen. Klatrescenene er ganske så imponerende, men det blir dessverre for lite klatring og for mange fall etter hvert.

Skuespillerne skal også ha skryt. Melissa George er en ujevn skuespiller, men hun er god i denne filmen. Hun er skremt, løper mye og bringer energi til bordet. Sean Harris elsker jeg i skurkeroller. Han er ikke mye å se på med sin oppstoppernese, men han er født til å spille skurkeroller. Karel Roden er også solid med sin lille skjermtid, han burde få sjanser til å medvirke i større filmer igjen.

A Lonely Place to Die er en morsom, intens, vakker og spennende film. Jeg kan se for meg at mange vil misslike den da den pøser på med mye energi og har svært lite karakterdybde, men jeg likte det jeg så etter å ha blitt skuffet av så mange popcornfilmer fra Hollywood. Dette er en energisk film som er mange filmer i en. Likte du Doomsday er A Lonely Place to Die absolutt verdt en titt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.