Tracks (2013)

tracks

Vi følger en yngre kvinne i Australia som har tenkt å krysse ørkenen til fots med kun hjelp av noen kameler.

Tracks er basert på sanne hendelser. Jeg har aldri hørt om denne historien eller om kvinnen som fant ut at hun skulle gå seg en lang tur.

Spørsmålet man stiller seg er hvorfor en ung kvinne bestemmer seg for å legge ut på en farlig reise som dette. Filmen gir aldri direkte helt svar på hva som driver henne, på det punktet synes jeg filmen svikter da man som seer er interessert i å vite hva slags demoner hun har i seg. Man får se noen kryptiske tilbakeblikk i hennes fortid, men det er egentlig alt.

Det viktigste er at filmen er god. Dette er et solid håndverk med en strålende Mia Wasikowska i hovedrollen. Hun må selvsagt bære mye av filmen på sine små skuldre, og det gjør hun godt.

Nå er dette en langsom film, en film med mye filmmusikk og bilder av øde landskap. Har man ikke tålmodigheten i orden, så kan dette selvsagt bli en litt kjedelig reise som kanskje ikke helt engasjerer. Jeg fikk jo også litt problemer underveis, men det var på grunn av av at jeg ikke helt forsto bakgrunnen og motivasjon til protagonisten. Som sagt, på det punktet bommer Tracks litt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.