Visit my YouTube channel here.

Unstoppable (2010)

Et løpsk tog.

Tony Scott har som storebror møtt veggen som regissør. Det er lett å se og føle at filmgleden til brødreparet ikke lenger er like sterkt som det engang var. I motsetning til Ridley Scott, gjør Tony Scott et lurt valg når han valgte å regissere Unstoppable. Han bestemte seg for å lage en hjernedød actionthriller der hjernen ikke trenger å jobbe. Historie er det ikke mye til, toget må stanses, det er alt.

Det er mange fine visuelle scener i Unstoppable, kameraføring er stilfull, men som vanlig må Tony Scott overdrive med urytmisk klipping som ødelegger vakre scener. Hadde nå han bare fullført scenene uten å klippe for tidlig, uten å zoome inn nærbilder og bruk av ustødig kamera. Greit at det er hans varemerke som regissør, han må beholde stilen sin, men han må se selv at i Unstoppable har han noen vakre bilder der kameraet følger togvognene på utsiden. Selvfølgelig velger han å klippe før hele sekvensen er ferdig, det er synd og skam.

Tony Scott og Denzel Washington har blitt et radarpar, men ærlig talt, jeg skjønner ikke hva Denzel Washington gjør i en film som dette der filmen ikke krever noe av skuespillerne. Han er for god til å medvirke i denne type filmer, men det er bedre å ha en klasseskuespiller som Denzel Washington enn å ha Paul Walker som læregutt og Vin Diesel som lokfører.

En morsom popcornfilm som holder et høyt tempo, og der idioter lager trøbbel. Kan man vente noe annet når lillebroren til Earl Hickey (Ethan Suplee) leker med tog?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.