Watchmen (2009)

None of you understand. I’m not locked up in here with you. You’re locked up in here with me.

Jeg holder på med å tømme harddisken for filmanmeldelser, derfor kan noen av anmeldelsene virke litt rare det neste halvåret da jeg avslutter denne anmeldelsen med å si at Watchmen er en av årets største skuffelser, det var i 2009. Da vet du det.

Jeg har null kjennskap til Watchmen-universet, men jeg gledet meg til filmen da den har fått gode kritikker. Men jeg ble skuffet. Jeg forventet nok en mer actionfylt film med spenning og etterforskning. Det jeg fikk var en dialogdrevet film med en platt og kjedelig historie om såkalte superhelter som må gjøre noe for å forhindre tredje verdenskrig. Jeg slet med å feste blikket på skjermen, jeg sovner ikke lett, men det holdt på å skje her. Midtveis lurte jeg egentlig på hva filmen handlet om. Det er bare prat og atter prat, og historien er så enkel og lite komplisert.

Siden det er Zack Snyder som er er regissør, kan man ikke klage på actionsekvensene som er det beste med hele filmen. Zack Snyder har lært noe viktig når det gjelder actionkoreografi, og det er å få flyt og helhet i scenene. Jeg har selvsagt sett bedre, men til å være en Hollywood-produksjon, ble jeg glad på filmens vegne.

Jeg ristet på hodet når det ble annonsert at det skulle komme en nyinnspilling av A Nightmare on Elm Street. Jackie Earle Haley fikk rollen som Freddy Krueger, en skuespiller jeg vet ingenting om, men jeg skal se Little Children. En ting er sikkert, og det er at Jackie Earle Haley er den som stjeler showet. Når en ser på filmene han har medvirket i, er det ikke en imponerende liste. Jeg skjønner det ikke helt, må være utseendet på mannen, for han imponerer voldsomt i Watchmen. Han har mye av det samme stemmeleiet som Christian Bale har i Batman-filmene, han er intens og truende den lille mannen. Mannen kan absolutt bidra til at ord blir gjort til skamme når han skal følge i de store fotsporene til Robert Englund som Freddy Krueger. En annen skuespiller som bemerker seg i positiv forstand er Jeffrey Dean Morgan. Jeg trodde faktisk at det var Robert Downey Jr. som medvirket i filmen. Nok en skuespiller som ikke har en imponerende merittliste, men også han leverer en solid rolletolkning som en drittsekk av en mann.

Jeg husker godt jeg så bilder av Watchmen. Jeg reagerte på kleskoden til våre helter, med unntak av Rorschach som ser kul ut. Det gjør ikke resten av heltene. Maken til stygge drakter skal du lete lenge etter. Det er ikke kult at tregingen Patrick Wilson spiller en helt som kler seg ut som Batman. Kledningen til Silk Spectre II er kvalmende horete. Blir en krysning av treningsdressen til Bruce Lee i Game of Death og en hore, det ser ikke bra ut. Til slutt har vi en blå mann med en blå penis som liker å gå rundt naken. Dr. Manhatten er hans navn, og en dåre kan han kalles. Synd at vi ser så lite til Billy Crudup, en fantastisk god skuespiller som blir erstattet av blå penis.

En av de største skuffelsene jeg hittil har sett i år. Filmåret 2009 har vært veldig svakt til nå. Jeg håper virkelig at det kommer noen fine filmer det siste halvåret, ellers vil dette filmåret gå inn i historiebøkene som et av de dårligste filmårene noensinne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.