Visit my YouTube channel here.

Wayward Pines (2015)

wayward pines s1

Hva er det som foregår i den merkelige byen?

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

En mann som jobber for Secret Service våkner opp etter en ulykke på et sykehus. Der får han vite at han befinner seg i en liten by som kalles for Wayward Pines. Han oppdager raskt at det er noe merkelig med byens beboere, og nå forsøker han å finne ut av hva som egentlig foregår.

Wayward Pines er basert på en bokserie skrevet av Blacke Crouch. Serien har for det meste fått positive tilbakemeldinger. I de ledende rollene finner vi skuespillere som Matt Dillon, Carla Gugino, Shannyn Sossamon, Melissa Leo og Toby Jones.

I Wayward Pines følger vi en Secret Service agent som forsøker å finne to kollegaer som har sporløst forsvunnet. Etter en ulykke våkner han opp på et sykehus og han befinner seg i den lille fjellbyen Wayward Pines.

Innbyggerne i den lille byen oppfører seg ikke normalt. De har noen merkelige regler, samtidig er de redde for hvis de bryter enkelte regler så er de ille ute. Samtidig er det andre farer også, men det går jeg ikke nærmere innpå.

Wayward Pines har en god rollebesetning, tempoet er høyt og mystikken er til stede i de fire første episodene. Se for deg en slags blanding av Silent Hill, Twin Peaks, Jurassic Park og The Matrix. På papiret kan det virke litt kaotisk, heldigvis er Wayward Pines en veldig underholdende serie der tempoet er høyt og serien bruker ikke for lang tid på å mate oss med en teskje. Noen vil sikkert savne en tregere oppbygging, andre vil sette pris på at serien satser på høyt tempo, rask oppbygging og at Wayward Pines som serie har hentet inspirasjon fra kjente TV-serier og filmer.

Jeg har alltid vært av den type som liker best serier og filmer som ikke viser for mye av det ukjente som lusker rundt omkring. Jeg elsket de fire første episodene da er det mystikken som er i førersetet. I den femte episoden røper Wayward Pines delvis hva som foregår i den lille byen, og på det punktet kan jeg se for meg at noen vil bli skuffet. Det er egentlig ikke noe nytt, normalt sett blir man skuffet for man har jo delvis sett dette før i andre filmer og serier. Det er vel alltid nesten sånn at det man ikke ser er mye mer spennende og truende enn det man ser. Det er også tilfellet her.

De fleste karakterene i Wayward Pines er stereotyper, det er kun protagonisten som viser to sider. Karakterene bryr man seg ikke noe som helst om, men skurken i serien ønsket man selvsagt å se død.

De fleste skuespillerne gjør en god jobb, spesielt er Melissa Leo strålende når hun er kald og jævlig. Hun er så flink når det gjelder å få seerne til å hate henne.

Etter det jeg forstår er dette første og siste sesongen av Wayward Pines, man hadde kun planlagt en sesong. Det tror jeg ikke var særlig lurt med tanke på slutten. Slutten er ikke direkte skuffende, men den er skuffende hvis det viser seg at det er sant at det kun er planlagt en eneste sesong av Wayward Pines. For sesongen og muligens serieavslutningen pirret min nysgjerrighet med tanke på reisen videre til enkelte karakterer. På en annen side, hvis man følger godt med så røper serien på en måte hva som skjedde i ettertid og da skjønner jo man poenget, men jeg skulle nå gjerne ha sett en sesong til.

Wayward Pines er verdt å få med seg hvis man liker mystikk og atmosfære. Men når den store hemmeligheten blir røpet må jeg ærlig si at jeg satt skuffet igjen for dette har vi jo sett så mange ganger før.

Bilde: 7/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart, og for det meste naturlig. Wayward Pines har ikke det skarpeste bildet, og sortnivået er litt ujevnt i enkelte scener.

Dialogen er klar og tydelig. Litt action får man her, men lydsporet klarer aldri direkte å fylle opp rommet. Jeg synes ikke sidehøyttalerne ikke blir tatt nok i bruk.

Ekstramateriell:
A Wayward Pines Styles Guide (9 minutter)
Creating a Mythology (10 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.