Visit my YouTube channel here.

Annie (2014)

annie 2014

Sometimes what you’re looking for, is right in front of your face.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger 10 år gamle Annie som bor i et fosterhjem, men hun gir aldri opp på om at foreldrene og hun vil forenes igjen. Én milliardær som er kandidat til å bli borgermester i byen trenger all den positive publisitet han kan få, så han lar Annie få flytte inn i en stor og lekker leilighet der han selv bor mens kampanjen pågår. Underveis blir han sjarmert av hennes pågangsmot og humør.

Annie er selvsagt basert på den populære musikalen fra 1977. Denne musikalen ble også til en film som kom ut 1982, og det har også blitt laget en TV-film som kom ut i 1999.

Annie er regissert av Will Gluck (Easy A (2010 og Friends with Benefits (2011), og i hovedrollene finner vi skuespillere som Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne, Adewale Akinnuoye-Agbaje og Cameron Diaz. Filmen kostet 65 millioner dollar å lage, og den tjente inn rundt 86 millioner dollar på kinoer i USA.

Selv om jeg ikke har sett originalen, er det ikke vanskelig å se hva som er det store problemet med Annie. Problemet er at filmen mangler hjerte og ekte varme. Denne nytolkningen er et glattpolert produkt fra Hollywood som ikke har det som trengs i en type familiefilm som dette. Hvor i alle dager er den ekte hjertevarmen?

Så har vi Quvenzhané Wallis, hun spiller Annie. Du husker kanskje denne skuespillerinnen fra Beasts of the Southern Wild? Hun ble jo Oscar-nominert for den rollen. Hun kler ikke rollen som Annie i det hele tatt. Mulig hun har fått instruksjoner av selveste Will Smith, for hun er rett og slett ufordragelig som protagonisten i filmen. Hun er frekk i kjeften, hun er direkte og hun er uspiselig. Skal man ikke heie på Annie og ikke minst bli sjarmert av henne?

Det er ingen skuespillere som imponerer, den verste ved siden av Quvenzhané Wallis er Cameron Diaz. Jeg har fått med meg at hun har fått hard medfart etter denne rolletolkningen, noe jeg skjønner godt. Hun er en middelmådig skuespillerinne, og i Annie leverer hun sin verste rolletolkning noensinne. Det kan virke som om hun fikk frie tøyler til å tolke denne rollen, noe som var et dumt valg. Merkelig at hun ikke merket hvor dårlig hun var selv når hun har så lang fartstid som skuespillerinne i Hollywood.

Sangnumrene i filmen er i det minste gode følte jeg. Jeg har ikke noe særlig forhold til de originale sangene, det jeg hørte i Annie hørtes for det meste bra ut.

Annie er en moderne tolkning av en film som betyr mye for mange personer. Selv om jeg ikke har sett originalen, klarer jeg fint å se at nytolkningen ikke har de riktige ingrediensene som trengs når man skal lage en god familiefilm. Da må man først og fremst ha et godt manus, bry seg om produktet man lager og skuespillerne må også kle rollene de spiller og de må gi mye av seg selv. Ingen av disse punktene finner du i denne nytolkningen.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er klart, litt mørkt og fargene er varme.

Lydsporet er ganske bra, dialogen er klar og tydelig og sangnumrene fyller opp rommet i enkelte partier med krystallklar lyd.

Ekstramateriell:
5 Sing-A-Long Tracks (14 minutter)
Deleted Song: “Somethinh Was Missing” (3 minutter)
Bloopers (3 minutter)
A Day On The Set With Quvenzhane (6 minutter)
Its a Hard Knock Camp (11 minutter)
Moonquake Lake, On Set! (11 minutter)
Annie Trivia
Tomorrow Around The World (3 minutter)
Sandy Outtakes (2 minutter)
Music Video: “You’re Never Fully Dressed Without A Smile” (3 minutter)
The Making Of Annie (15 minutter)
Audio Commentary
Photo Gallery

2 thoughts on “Annie (2014)”

  1. Er inne i en periode hvor jeg ser mye filmer fra 70 og 80 tallet, har ikke sett denne på nytt enda, men husker den godt fra jeg var guttunge. Jeg har tidligere klaget over glattheten i amerikanske filmer. Det har blitt verre, mye verre. Det virker nesten som om Hollywood har glemt glemt hva empati og ekte følelser er. Alt er byttet ut med Disney glatthet. Det er rett og slett kvalmende. Jeg er personlig nede i 3-4 amerikanske filmer i året og da stort sett uavhengige filmer.

    1. Skjønner godt hva du mener, det verste er at det sprer seg videre til andre land også. Er også drittlei av å se polerte Hollywood-tenner, ser jo ikke bra ut i det hele tatt! De har også glemt hvordan ekte tenner ser ut! Hollywood-tennene ødelegger jo filmer der handlingen er lagt til krig og elendigheter, flere hundre år tilbake og syke mennesker. Uansett tilstand, er Hollywood-tennene der uansett! Fuuuuuck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.