Visit my YouTube channel here.

1408 (2007)

It’s an evil fucking room.

1408 er basert på en Stephen King bok. Det vil si en veldig kort historie hvis man skal være korrekt. Har selv ikke lest denne historien, så jeg kan ikke sammenligne Stephen King sin versjon mot sluttresultatet her.

I hovedrollen finner vi John Cusack. Han er en meget god og habil skuespiller, men han har ikke vært med i noen skikkelig store filmer i de siste årene. Hva som har skjedd vet jeg ikke, men det er synd for denne mannen er skikkelig god på sitt beste. Det er John Cusack som må bære denne filmen på sine skuldre når han entrer rom 1408. Han må gi absolutt alt her, og han må spille med hele sitt register. Det er ikke alle som klarer, men John Cusack klarer det med bravur her.

Det tar litt tid før det skjer noe i filmen, og det var noe jeg satt pris på. Oppbyggingen før Mike Enslin sjekker inn på rom 1408 er herlig og nervepirrende. Som seer ville jeg ha Mike Enslin raskt ut av rommet etter kun noen få minutter. Grunnen til det er først og fremst dialogen mellom Mike Enslin og Gerald Olin, som blir spilt av Samuel L. Jackson. Selv om Samuel L. Jackson ikke har mange minuttene i filmen, så klarer han å engasjere seeren med sin lille tale om rom 1408. Før Mike Enslin møter Gerald Olin, så befinner vi oss i lobbyen på hotellet. Jeg fikk litt The Shining følelse her, og jeg trodde først at alle gjestene på hotellet var gjenferd da fargene, interiøret og klærne til gjestene var gammeldagse.

Når helvete braker løs starter det forrykende med noen herlige scener som er ekle og skremmende. 1408 kan ikke bare bestå av skremmende scener. Når filmen roer seg ned, da er det tid for drama og Mike Enslin sine tidligere opplevelser som familiefar. Disse scenene fungerte ikke for meg, og jeg satt og ventet på nye skremmende øyeblikk. Det er tre skremmende scener i 1408, og det er noen scener jeg vil huske med et stort smil. De var intense og jævlige, akkurat slik jeg liker det. Det er bare så synd at dramadelen i 1408 ikke fungerer i det hele tatt. Sjangerblandingen er en vanskelig kunst, og det er her 1408 svikter.

En annen ting som også var en svakhet i 1408, er at man aldri får forklart hvorfor dette rommet er som det er. Det må jo ligge noe bakom, men det får man aldri svar på.

En velspilt film med noen gode skremmende scener, men som feiler med den personlige historien til Mike Enslin.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.