Visit my YouTube channel here.

Allied (2016)

Falsk kjærlighet?

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Under den andre verdenskrig faller en kanadisk offiser for en fransk kvinne som jobber for motstandsbevegelsen. Sammen starter de et nytt liv i London, men idyllen vil ta slutt når noen tror at kvinnen jobber for nazistene.

Allied er regissert av Robert Zemeckis (Back to the Future-filmene, Forrest Gump). I hovedrollene finner vi Brad Pitt og Marion Cotillard.

Jeg har aldri vært stor fan av denne type filmer som pleier å være litt tørre for min smak. Romantikk og krig har egentlig aldri tent meg, så jeg hadde ikke de største forventningene til Allied.

Men jeg ble positivt overrasket. Filmen klarte i det minste å engasjere meg, jeg kan ikke si at den rørte meg emosjonelt sett, det er karakterene for svake til.

Det handler om kjærlighet under krigen, en kanadisk offiser og en fransk kvinne starter et nytt liv i London etter at de har fullført et oppdrag. De får en datter, og de hygger seg i elendigheten selv om tyskerne bomber London.

Men så får den kanadiske offiseren beskjed om at hans kone er mistenkt for å være en spion. Nå forsøker ektemannen å finne ut om dette stemmer, han risikerer livet sitt for å komme til sannheten, for kvinnen han har fått en datter med kan vel ikke være så råtten?

Allied er engasjerende selv om karakterene er svake. Jeg følte aldri en ekte kjemi mellom Brad Pitt og Marion Cotillard. Kjemien stemte bare ikke, jeg trodde ikke på at disse to elsket hverandre så mye som filmen skulle ha det til. Brad Pitt blir for stiv, og Marion Cotillard flørter for mye, jeg følte at hennes rolletolkning ikke passet inn i dette miljøet.

Det er mystikken som driver filmen fremover og som skaper engasjement. Det dukker selvfølgelig opp noen karakterer som ikke får mye skjermtid, men som oppfører seg mystisk slik at protagonisten blir mistenksom.

Mot slutten håper man at ting vil ordne seg, uansett om kvinnen er skyldig eller ikke. Men man merker som sagt at karakterene ikke er så velskrevne, de er faktisk ganske endimensjonale, men filmen klarer å holde på spenningen til siste sekund.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er varme. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer å fylle opp rommet under de få actionscenene vi får se.

Ekstramateriell:
From Stage to the Sahara (10 minutter)
Lights, Pixels, ACTION! (10 minutter)
Through the Lens (9 minutter)
A Stitch in Time (9 minutter)
That Swingin’ Sound (7 minutter)
Til Death Do Us Part (6 minutter)
Story of Allied (5 minutter)
Guys and Gals (5 minutter)
Behind the Wheel (4 minutter)
Locked and Loaded (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.