Visit my YouTube channel here.

Apocalypse Now Redux (1979)

apocalypse-now-redux

The horror.

Så var tiden inne for Apocalypse Now. Dessverre ble valget den forlengende utgaven Apocalypse Now Redux. Jeg har ikke sett den vanlige utgaven, men etter det jeg forstår så er det den beste versjonen. Apocalypse Now Redux er rundt 50 minutter lengre, og spilletiden blir på hele 202 minutter! De forlengede scenene her fungerer ikke etter min mening. Plantasjen og Playboy-jentene passer ikke inn i det hele tatt. Langtekkelig og kjedelig.

Tar man vekk to av de nye scenene som varer lengst i filmen, begynner dette å ligne på noe. Apocalypse Now Redux er nydelig visuelt sett, og skuespillerne gjør en fremragende jobb. Helikopterangrepet er noe av det beste jeg har sett i en krigsfilm, og det ble helt vilt med surfescenen. Sært, men pokker så genialt. Marlon Brando sin rolletolkning av Colonel Walter E. Kurtz er i en klasse for seg. Måten lyset blir brukt på når Colonel Walter E. Kurtz er på skjermen er vakkert og stilfullt.

Jeg angrer veldig på at jeg valgte å se Apocalypse Now Redux, for to av de nye scenene jeg nevnte ovenfor dreper mye av tempoet i filmen. Mystikken og uroen blir borte under disse scenene, og det tar litt tid før den herlige atmosfæren kommer tilbake. Noen scener kan bli litt lange, men jeg tror ikke det er noe jeg hadde lagt merke til hadde jeg valgt den vanlige utgaven av Apocalypse Now.

En fantastisk og unik film, og jeg gleder meg til å se originalversjonen som jeg er ganske sikker på at er en god del bedre. Da slipper jeg ovennevnte scener. Apocalypse Now Redux ble for lang dessverre.

7

2 thoughts on “Apocalypse Now Redux (1979)”

  1. Denne filmen gjorde det samme for meg som “mitt liv som hund” som jeg tidligere har beskrevet, bare at jeg var litt eldre. Jeg hadde aldri hørt om filmen engang da jeg så den. Jeg var på fiske ferie med familien i Nord Norge, vanligvis var vi ute i båt hele kvelden, men denne dagen høljet regnet ned og jeg ble sittende inne og se på tv, det var en luksus rorbu hytte så vi hadde alle filmkanalene som var så populære tidlig på 90 tallet og tilfeldigvis startet Apocalypse Now akkurat når jeg skrudde på skjermen. Etter filmen ble jeg sittende og måpe, jeg hadde aldri sett en film som våget å eksperimentere så mye med i utgangspunktet enkle genren vietnamkrigen. Fortsatt etter 2 gjensyn er dette den for meg klart beste filmen som, omhandler Vietnam krigen. Jeg har sett redux versjonen 1 gang og “kino” versjonen 2 ganger. Uansett versjon 7 føles veldig, veldig lavt for meg.

    1. Har Blu-ray utgaven med begge versjonene. Må få sett først kinoutgaven igjen, synes Redux hadde litt rytmeproblemer. Blir vel en av de første filmene jeg ser når jeg får ny prosjektor og har flyttet for andre gang i løpet av kort tid.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.