Armadillo (2010)

Vi følger danske soldater som tjenestegjør i Afghanistan.

Det kom ut to dokumentarfilmer i 2010 som handlet om soldater i Afghanistan. Der vi fulgte amerikanske soldater i Restrepo, så følger vi danske soldater i Armadillo.

Jeg må si jeg likte Armadillo mer enn Restrepo. Grunnen til det er at jeg følte at man kom nærmere innpå soldatene, og det skjer mye mer her når det gjelder skuddvekslinger og skader. På det punktet må jeg si Restrepo var skuffende. Armadillo sparer ikke på kruttet.

Vi følger danske soldater som for første gang skal tjenestegjøre i Afghanistan. Underveis ser vi hva krig gjør med mentaliteten til enkelte soldater vi følger, og menn som knytter tettere bånd. Her er man brødre altså!

Det som er interessant er å se mentaliteten til enkelte soldater når de endelig klarer å drepe noen talibanere i kamp. Plutselig følte jeg at jeg var tilbake i barnehagen, voksne menn skryter av hvordan de drepte flere mennesker, det gjelder spesielt personen som kastet granaten og ble den store helten. Denne type mennesker gjør meg uvel, det er noe umodent med denne oppførselen.

Uansett er dette en interessant film der vi i starten følger for det meste sympatiske soldater, men etter noen måneder i Afghanistan begynner de å forandre seg til det verre. Og krigsscenene er intense, kameramannen som filmet dette må være en villmann i virkeligheten. Det føltes nesten ut som jeg så en vanlige spillefilm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.