Visit my YouTube channel here.

Restrepo (2010)

restrepo

Vi følger amerikanske soldater som tjenestegjør i Afghanistan. Det går ikke en dag uten at de blir beskutt, for de befinner seg i det verste området i Afghanistan.

Det kom ut to dokumentarfilmer om krigen i Afghanistan i 2010. Armadillo er den danske filmen, mens Restrepo er den amerikanske filmen.

Restrepo er ikke den beste dokumentarfilmen om krig. Det blir for mye fokus på amerikanske soldater som i lengden ikke blir så interessante. Da synes jeg det var mye mer interessant å se følgende etter et angrep som gikk galt i en liten fjellby. Da ser man konsekvensene der barn har blitt skadet, jeg synes filmen kunne ha fokusere mye mer på lokalbefolkningen og det som skjer rundt de amerikanske soldatene, og ikke kun på de amerikanske soldatene. Det skal sies at jeg hadde lyst til å klappe til eldrerådet, spesielt gamlingene med røde skjegg. De burde heller gå til tannlegen enn å bruke penger på å farge skjegget!

Det er selvfølgelig ganske intenst å se på når de amerikanske soldatene blir angrepet og beskutt. Det er spesielt en scene i filmen der de amerikanske soldatene ligger litt tynt an som er spennende og dramatisk.

Det som blir et problem når det gjelder alle skuddvekslingene i filmen er at man aldri ser noen drepte skurker. Vi får se en amerikansk soldat som blir drept, men vi ser jo aldri noe til fienden i det hele tatt. De amerikanske soldatene skyter og skyter, men som seere ser vi har aldri hva de skyter på, med unntak av når de dreper noen sivile og skader flere barn.

Selv om de amerikanske soldatene kjemper mot terror, så kan jeg ikke si at jeg brydde meg om noen av soldatene i filmen. Man kommer aldri godt nok innpå dem, de blir nesten som stereotypiske filmkarakterer. Under skuddvekslinger kan jeg ikke si at pulsen min økte, den jeg var mest bekymret for var kameramannen!

Jeg håper Armadillo er litt bedre enn Restrepo, at soldatene man følger er mer interessante og at man føler at samholdet er sterkere og at filmen ikke bare fokuserer på soldatene, men også lokalbefolkningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.