Visit my YouTube channel here.

Trolljegeren (2010)

Løp for faen!

Det var på tide at det kom en film om troll når dagens dataeffekter er så gode som de er. Trolljegeren ble en stor suksess her til lands, også i utlandet har folk oppdaget filmen. Norge har ikke så mye spennende å tilby, skog, fjell og fjorder er vel det folk flest forbinder Norge med, der gir Trolljegeren god norgesreklame. Filmen kunne fint droppet den siste scenen med Jens Stoltenberg, politikere kan holde seg langt unna filmene jeg ser, spesielt mennesker som ikke kan styre et land og som jeg har null respekt for.

Otto Jespersen er god som trolljegeren. Han har stemmen og utseendet som kler denne type roller. Resten av skuespillerne er ikke mye å skryte av, studentene er som studenter flest, kvalmende bedrevitere og masete, og skuespillere som spiller dem er elendige.

Se for deg Cloverfield, The Blair Witch Project og den første Jurassic Park-filmen, da har du Trolljegeren. En oppdagelsesferd som i Jurassic Park, der man møter forskjellige typer troll. Det er spennende og interessant å se hva slags troll som dukker opp. Effektene er gode, og trollene er ganske ekle og enkle i væremåte. Her snakker ikke trollene, de er dumme og rabiate.

Trolljegeren satser mest på humor, noe som tildels fungerer, men ikke hele tiden. Jeg hadde likt bedre hvis Trolljegeren hadde satset på formelen til Aliens, spesialtrente soldater, mørkere stemning og mye blodsøl. Trolljegeren forsøker i noen scener å være skummel, men lykkes aldri da man ikke bryr seg om rollefigurene. Når gruppen stadig havner i trøbbel, følte jeg ikke den spenningen jeg ønsket. Studentene er bare masete og kvalme, jeg må ha noen i gruppen jeg kan bry meg om. Kanskje det enkleste hadde vært hvis det var med en ung jente i gruppen, enkelt triks, men det kan fungere bedre enn studenter som vet alt.

Slutten er elendig, jeg er lei av at nesten alle denne type monsterdokumentarer slutter og starter på samme måte med en tekstplakat som alltid skal fortelle oss at dette er basert på sanne hendelser og av personene som var med i filmen så man aldri noe mer til. Finn på noe mer kreativt!

Trolljegeren er en sjarmerende film som fortjener en oppfølger. Filmen låner det meste fra andre monsterfilmer, men klarer å redde seg i land med store troll og den humoristiske vinklingen der Otto Jespersen briljerer. Nå har man laget grunnmuren, da er det bare å få et større budsjett og sende inn spesialtrente soldater mot rabiate troll. Nå vil jeg ha en mørkere film, samme type film som Aliens. Vekk med Jens Stoltenberg og Finn, her skal det kun være med ekte mannfolk!

2 thoughts on “Trolljegeren (2010)”

  1. Jeg vil se en oppfølger hvor Bjørn Sundqvist og Otto Jespersen spiller trolljegere sammen! Bjørn som en manisk deppresiv trolljeger, omplasert fra NAV saksbehandler og Otto Jespersen som akkurat den samme Hans vi ser i denne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.