Visit my YouTube channel here.

The Armstrong Lie (2013)

the armstrong lie

Helten som ble den store skurken i sykkelsporten.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Den amerikanske helten som var et forbilde for veldig mange, skjulte og beskyttet sin hemmelighet i mange år. Men etter et comeback i 2009 så kom flere av hans tidligere kollegaer ut med hemmelighetene som aldri skulle ha sett dagens lys. Lance Armstrong som hadde vunnet verdens største sykkelritt hele syv ganger, Tour de France, innrømmet i 2013 at også han hadde brukt ulovlige midler for å nå toppen.

Sykkelsporten har alltid hatt et dårlig rykte når gjelder doping. Lance Armstrong var et kjempestort forbilde for spesielt kreftsyke barn. Mannen var så å si dødsdømt etter testikkelkreft som spredde seg opp i hjernen, men han overlevde den brutale kampen.

Det at Lance Armstrong nå er den store, stygge ulven er i mine øyne latterlig. Det var vel ingen som var rene når han konkurrerte, han var bare smartere og mer strukturert enn konkurrentene og han vant. Alle visste jo at han måtte bruke et eller annet, men det tok veldig lang tid før han selv innrømte at han brukte ulovlige preparater for å nå toppen.

Problemet med The Armstrong Lie er at den egentlig kun skulle ha fokusert på comebacket i 2009. Men så kom det avsløringer fra en bitter taper som ble tatt for doping etter at han vant sitt første og siste Tour de France. Dermed så måtte mannen som lagde denne dokumentaren vente flere år før han fikk lansert The Armstrong Lie, han måtte selvsagt legge mye mer til. Det merker man godt, dokumentaren finner ikke helt rytmen og det blir litt oppstykket.

The Armstrong Lie har heller ikke så mye nytt å fortelle. Lance Armstrong er selvsagt en selvopptatt mann, mange av de beste er på den måten. Men det er vanskelig, i hvert fall for meg, å like denne karen. Han virker rett og slett ut som en stor drittsekk. Det er bare noe med hans personlighet som stinker. Han er dominerende og svært lite sympatisk, uansett hvor mye han elsker og har hjulpet kreftsyke barn. Men at han skal være den store, stygge ulven i sykkelsporten er bare tull. Han var ikke verre enn de andre konkurrentene.

Det mest interessante med The Armstrong Lie er faktisk ikke dopingskandalen, det er hans comeback i 2009 der han garanterte at han ikke brukte ulovlige preparater under rittet. Da heiet jeg faktisk på ham, men så viser det seg at han kanskje ikke helt hadde rent mel i posen.

The Armstrong Lie er nok mest myntet på sykkelinteresserte. Det er ikke den beste dokumentaren jeg har sett, men den gjør jobben og viser oss mye av personligheten til Lance Armstrong.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er klart og naturlig. Det dukker opp en del arkivopptak som ikke holder høy teknisk standard, men sånn er det bare.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer selvsagt ikke noe særlig her når gjelder lydsporet.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Q&A With Alex Gibney, Frank Marshall, Bill Strickland, Jonathan Vaughters & Betsy Andreu (40 minutter)
Deleted Scenes (44 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.