Visit my YouTube channel here.

City on Fire (1987)

city on fire

Ko Chow er en politimann som har jobbet undercover de siste årene. Etter hans siste oppdrag vil han kutte ut undercover jobben, men sjefen vil at han skal gjøre et siste oppdrag før han slutter. Sjefen vil at Ko Chow skal infiltrere en gjeng som raner gullsmeder, og denne gjengen trenger våpen. Da er Ko Chow mannen.

City on Fire er den første filmen i Ringo Lams Fire trilogi. De to andre filmene er Prison On Fire og School On fire. City on Fire er filmen som inspirerte Quentin Tarantino til å lage Reservoir Dogs. For personer som har sett begge filmene, så skjønner man hvorfor fans av asiatiske filmer er litt lei av all lovprisningen Quentin Tarantino har fått med Reservoir Dogs. Den er en blek kopi av City on Fire. City on Fire har karakterdybde og den er spennende. Reservoir Dogs har ingen av delene.

Chow Yun Fat har hovedrollen, og denne gang bruker han nesten ikke våpen. Man skulle tro at en film som heter City on Fire, og som har Ringo Lam som regissør skulle ha heftige skytescener. Når du også har med pistolmannen Chow Yun Fat i hovedrollen, så skulle det innebære at her er det action hele veien. Men nei, det er faktisk det motsatte.Det er to actionscener med skuddvekslinger, og det er alt.

Ringo Lam fokuserer på Ko Chow og hans indre demoner etter at han har sviktet folk som trodde at Ko Chow var en venn. Men så viste det seg at han var en politimann som lurte dem. Den vinklingen fungerer bra. Det som ikke fungerer bra er når Ko Chow infiltrerer den kriminelle gjengen, og han får god kontakt med nestlederen Fu. Plutselig er de bestevenner, uten at jeg som seer forstår helt hvorfor. Her valgte Ringo Lam en veldig enkel løsning som ikke fungerer. Er du med i en slik bande, må alltid nykommeren bevise at han er til å stole på. Til sist pleier man å ha opplevd sterke ting i sammen, som gjør at en knytter sterkere bånd til hverandre. Selvsagt måtte Ringo Lam ha med en liten kjærlighetshistorie som ikke fører noen vei, og som er totalt uinteressant. Hva pokker er det Ko Chow ser i dette ludderet?

City on Fire byr på mye bra. Ringo Lam leker med kameraet, og det er noe lekkre scener her. De få actionscenene som er i City on Fire er meget bra, og filmen er spennende når Ko Chow må riste av seg politiet. Men City on Fire har scener som gjør filmen i perioder langtekkelig, og disse scenene kunne ha blitt brukt på utviklingen mellom Ko Chow og Fu. Jeg ville under huden på disse to, da det var de to som var de interessante rollefigurene i City on Fire.

City on Fire er en god film, men den har sine problemer.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.