Visit my YouTube channel here.

Eagle Shooting Heroes (1993)

Forviklinger.

Mye til historie har ikke Eagle Shooting Heroes. Her er det kaos og forviklinger i beste kinesiske stil. Som seer må man holde tunga rett i munnen, filmen tar aldri en pustepause.

Rollelisten er imponerende med Maggie Cheung, Brigitte Li, Tony Leung Chiu Wai, Tony Leung Ka Fai, Jacky Cheung og Carina Lau. For en rolleliste, bare så synd at Eagle Shooting Heroes mangler en bedre historie. For som alle vet har kineserne ganske dårlig humor, og de som hersker på fastlandet er hårsåre og tåler ikke en fredspris for en som tør å si mening sin.

Heldigvis er det en del morsomme scener her, men det tar litt tid før filmen kommer med godbitene. Den første halvtimen byr for det meste på barnslig humor som kineserne elsker, men som alle andre hater, og det forstår jeg godt. Men ting blir bedre utover i filmen, det kan du stole på. Det er humoren som er i førersetet, kampscenene kommer i andre rekke, og helt bakerst finner vi historien. Kampscenene er ikke noe å skryte av, det går mest på humor og fjolleri.

Like god og sjarmerende som Chinese Odyssey 2002 er ikke Eagle Shooting Heroes. Den har en imponerende rolleliste, og skuespillerne leverer selvsagt varene. De har det morsomt, de behøver ikke å jobbe så mye, det kreves lite av dem. Men uten stjernene hadde ikke Eagle Shooting Heroes vært like god.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.