Visit my YouTube channel here.

Felon (2008)

When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Felon er den beste fengselsfilmen jeg har sett. Jeg vil ikke sammenligne den med The Shawshank Redemption, da det er så lenge siden jeg sist så den, men den filmen skuffet og jeg fant den oppskrytt kan jeg huske.

Det som skjer i Felon kunne ha skjedd oss alle på en dårlig dag. I starten får jeg ikke vondt av Wade Porter som blir spilt glimrende av Stephen Dorff. Det han gjør er idiotisk. Han forfølger innbruddstyven som er på sprang, og det ender med at Wade Porter slår innbruddstyven ned med et balltre og innbruddstyven dør. Jeg skjønner ikke hvorfor en person gjør dette når innbruddstyven er på sprang. Underveis får man sympati for Wade Porter. Når man er i fengsel, da er man i en egen verden der den sterkeste og smartest overlever. En tabbe der og du er en død mann.

Ved siden av Stephen Dorff leverer Val Kilmer en sterk rolletolkning. Faktisk en hans beste rolletolkninger. Jeg trodde ikke mannen kunne leverer varene lenger, men jeg tok feil. Her er han stor.

Felon er en film som gjorde inntrykk. Filmen føltes ekte, og alle skuespillerne leverer gode rolletolkninger. Det som skjer med Wade Porter kunne ha skjedd oss alle, og noe av det verste i verden er å se personer blir urettferdig behandlet. Det Felon mangler er karakterdybde, spesielt en rollefigur ved navn Jackson, som er en bitter og sint mann som burde selv ha vært sperret inne. At ingen av hans kolleger stopper det han gjør er provoserende. Feige mennesker blir jeg kvalm av, og igjen briljerer Felon her med mennesker som ikke tør å stoppe det de ser. En kan se at de ikke liker det de ser, men har ikke karakter til å stoppe det.

Felon er en realistisk fengselsfilm som engasjerer og provoserer. Kombinert med gode rolletolkninger er dette den beste fengselsfilmen jeg har sett.

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.