Visit my YouTube channel here.

Fortress of War (2010)

Tapre kommunister.

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen

Tyskerne innvandrer Sovjetunionen, og vi følger noen tapre russiske tropper som forsvarer sitt land til siste kule.

Fortress of War som delvis er basert på sanne hendelser, har gode kampscener, men filmen har absolutt sine mangler. Det er litt kaotisk det som skjer på skjermen, og selv om filmen forsøker å bygge opp rollefigurene, knytter man aldri bånd til dem. Nesten alle rollefigurene er like, det er ingen sterke personligheter her. Derfor bommer også filmen med de fleste emosjonelle scenene, jeg klarte ikke å bry meg noe om disse tapre kommunistene. De blir for tørre i lengden.

Det er også et problem når jeg ikke har noe kjennskap til russisk filmindustri. Jeg kan ingenting om skuespillere og regissører fra Russland. For meg så var det ingen av skuespillerne som skiller seg nevneverdig ut. Filmmusikken er heller ikke særlig god, den blir veldig anonym og ganske upassende. Det føltes ut som om man gikk flere tiår tilbake i tid, nærmere sagt til 60 og 70-tallet.

Fortress of War er absolutt en godkjent krigsfilm, men emosjonelt treffer den aldri blink med de anonyme rollefigurene. Kampscenene er gode, mye takket være det gode lydsporet. Dette er en film jeg må besøke igjen, for det ble litt kaotisk å skille rollefigurene fra hverandre.

Bilde 9/10: Bildekvaliteten er svært god med mye detaljer. Det eneste minuset jeg gir er til noen av innendørsscenene der sortnivået ikke er optimalt.

Lyd 9/10: Her er det mye trykk og fine detaljer når bomber regner ned fra himmelen. Jeg følte meg fanget, og det betyr at alle høyttalerne må jobbe. Lyden er også krystallklar med et detaljert lydbilde. Eneste jeg savnet var mer dypbass.

Ekstramateriell 1/10: Ingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.