Visit my YouTube channel here.

Gung Ho (1986)

Etter bilfabrikken ble lagt ned forsøker lokalbefolkningen å få den i gang igjen. En representant for amerikanerne reiser til Tokyo for å skaffe penger. Det ender med et samarbeid med et japansk selskap, og de skal styre driften av bilfabrikken. Det betyr trøbbel, for som vi vet er amerikanerne noen slappfisker, det er ikke japanerne.

Gung Ho er regissert av Ron Howard, og i hovedrollene finner vi Michael Keaton og Gedde Watanabe.

Gung Ho er en lett og hyggelig familiefilm der vi ser forskjell på arbeidsmentaliteten til amerikanere og japanere. Japanerne er selvfølgelig ekstremt fokusert på oppgaven de har foran seg, mens de amerikanske arbeiderne tar ting litt roligere. Det blir selvfølgelig gnisninger mellom arbeiderne og ledelsen.

Selv om det er forskjell på japanere og resten av verden når det gjelder arbeidsmentalitet, synes jeg Gung Ho tar litt for mye av når gjelder fremstillingen av de strenge japanerne og deres egen arbeidsmoral. Det blir litt ensformig og slitsomt i lengden.

Men det er en japaner som skiller seg ut i mengden, og han forandrer seg litt som karakter underveis. Han begynner å stille spørsmål, noen som ikke er populært blant ledelsen. Her skal alle stå sammen som en enhet.

Michael Keaton er alltid sjarmerende, hans karakter gjør det han kan for at dette samarbeidet skal gå bra, men han roter det også litt til når han lyver for sine amerikanske kolleger.

Det er ikke så mye å le av her. Filmen er mer sjarmerende enn morsom, så dette er en søndagsfilm for hele familien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.