Happy Death Day (2017)

En ung kvinne våkner opp til en samme dag der hun alltid blir drept. Nå må hun selvfølgelig finne ut av hvem som dreper henne, og om hun kan klare å komme videre til neste dag.

Happy Death Day er regissert av Christopher Landon (Scouts Guide to the Zombie Apocalypse). Dette er en film med glimt i øyet, det er ikke en grafisk grøsserfilm. Man kan vel kalle Happy Death Day for en thrillerkomedie der protagonisten må løse et stort problem. Hvem er det som dreper henne hver eneste dag når hun våkner opp? Er det noen som hater henne, eller er hun et tilfeldig offer?

Selvfølgelig er dette en film som låner det meste fra Groundhog Day. Protagonisten må gjenoppleve den samme dagen hver gang hun våkner opp i sengen, og for hver gang hun blir drept så forandrer hun personlighet. Man ser forandringer, og man kan vel si at dette er også en film som handler om å finne seg selv og hun får god hjelp til det når hun får sjansen til å oppleve den samme dagen hele tiden. Hun plukker opp ting rundt seg, hun ser sannheten som hun har vært blind for.

Har man ikke sett så mange av disse filmene der protagonisten opplever den samme dagen igjen og igjen, så er Happy Death Day en film som er verdt å se. Men den finner ikke på noe nytt som jeg ikke har sett før, så for meg er dette en film som er midt på treet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.