Visit my YouTube channel here.

On the Job (2013)

on the job

Vi følger to personer som soner lange fengselsstraffer. Men de har også en jobb utenfor murene, de er nemlig leiemordere, og den eldste av dem lærer opp en yngre mann som skal ta over hans rolle når han har sonet sin dom.

On the Job er delvis basert på sanne hendelser som fant sted på Filippinene. Og On the Job regnes for å være en av de beste filmene som har kommet fra dette møkkete og korrupte landet.

Filmen er god, men den har mange problemer som gjør at filmopplevelsen ikke blir den beste. Et stort problem er de svake karakterene som ikke har noe særlig dybde. Jeg klarte ikke å knytte bånd til disse karakterene, samtidig er de heller ikke særlig interessante, med unntak av den eldste leiemorderen som fremdeles er en familiemann.

Tempoet blir også for lavt. Med en spilletid på ca. 2 timer, merker man etter halvspilt tid at det faktisk ikke skjer så mye interessant her. Historien er jo interessant, men da må man også bygge opp de sentrale karakterene slik at man lærer dem å kjenne og at seerne kan knytte bånd til enkelte av karakterene. For fokuset er på karakterene og deres valg og reise, men karakterene er veldig stereotypiske, så man føler at en har møtt dem før i andre filmer.

On the Job er en film som hadde vært bedre hadde de nevnte feilene blitt rettet opp. Det man sitter igjen med er en akseptabel film, men ikke noe mer enn det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.