Visit my YouTube channel here.

Moneyball (2011)

How can you not get romantic about baseball?

Bilde: Widescreen 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1, Dolby Digital 5.1
Teksting Norsk, Dansk, Engelsk, Finsk, Spansk, Svensk
Ekstramateriell: Slettede Scener, Billy Beane: Gjenoppfinne spillet, Tabberull, Moneyball: Playing the Game – The Making of Moneyball, Sammensetting av laget, Tilpasse Moneyball

Moneyball regner mange som den beste filmen i 2011 sammen med Drive. Jeg må si meg enig, selv om jeg vet det dukker alltid opp en ukjent perle mot slutten av året som jeg da ser neste år. Jeg bryr meg ikke særlig om sport, den interessen forsvant for 5 år siden. Så baseball har jeg null peiling på, men ser man på denne sanne historien, kan man sikkert bruke denne formelen i mange andre lagidretter også.

Brad Pitt har vokst som skuespiller de siste årene. Han er trygg på seg selv, og han kler roller der han ikke trenger å overspille. Rollen som Billy Beane er en perfekt rolle for Brad Pitt, han er hard, men samtidig en mann med stort hjerte. Det kan han selvsagt ikke vise overfor sine kollegaer og spillere, da vil han bli spist opp.

Moneyball er en spennende film. Vi ser ikke så mye til kampene, men det er allikevel mye nerve her. Jeg syntes det var så spennende å se om de nye spillerne ville utrette miraklene som Billy Beane og Peter Brand trodde på. Spillere som alle andre hadde gitt opp, men som hadde datastattestikkene på sin side, og disse statistikkene sammen med lavere lønninger gjorde at man begynte å se på sporten baseball med annerledes øyne. En behøver ikke å bruke unødvendig mange penger for suksess, statistikk og litt flaks kan utrette mirakler og skru lønningene ned.

Moneyball er en velspilt film det oser kvalitet av. Den er spennende, rørende og gir oss et godt innblikk i hvordan ting fungerer i baseball. Det er fascinerende å se hvordan spillere plutselig blir byttet til en annen klubb over en kort telefonsamtale. Moneyball er nesten en perfekt sportsfilm som satser på realisme, den gir deg ikke klisjé etter klisjé, den er dønn ærlig, og det satt jeg mest pris på.

Bilde 9/10: Ikke mye å klage på her, Moneyball ser skikkelig bra ut på Blu-ray Disc. Bildekvaliteten og fargene er naturlige, det er slik det skal være.

Lyd 8/10: Dette er en film som består mest av dialog, så mesteparten av lyden kommer selvsagt fra senterhøyttaleren. Dialogen er klar og tydelig. Det er filmmusikken som fyller rommet og bruker sidehøyttalerne, og det er nydelig og naturlig.

Ekstramateriell 7/10: Morsomste er å se Brad Pitt få latterkrampe i tre minutter. Ellers er ekstramaterialet lærerikt der man får høre om det som skjedde i virkeligheten, og tankene rundt teorien som forandret mye av sporten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.