Visit my YouTube channel here.

My Sassy Girl (2008)

If we never see each other again, and one day, you feel a certain presence beside you… that would be me, loving you wherever I am.

My Sassy Girl fra Sør-Korea er min favorittfilm uansett sjanger. Det er tidenes beste kjærlighetsfilm. Som vanlig hadde jeg bestemt meg for å ikke se nyinnspillingen, men til slutt måtte jeg bite i det sure eplet. Var filmen like dårlig som forventet? Det kan du banne på!

Det er ingen andre land i verden som kan kjærlighetsfilmer bedre enn Sør-Korea. De større filmlandene har sine spesialiteter og kultur. Å lage nyinnspillinger av filmer fra Asia som er tilpasset Vesten er helt dødfødt. Kulturforskjeller, skuespillere og det å respektere den originale filmen er noe av det viktigste som finnes. Det skjønner ikke pampene i Hollywood.

Denne nyinnspillingen er søppel fra ende til annen. Jesse Bradford og Elisha Cuthbert har ikke noe kjemi, de er heller ikke gode skuespillere. Det er tragisk å se Elisha Cuthbert spille på følelser, for maken til dårlig innlevelse skal du lete lenge etter. Hun passer best i tv-serier og lette komedier. Å sammenligne henne med Ji-hyun Jun blir som å sammenligne en Lada med en Lamborghini. Kjemien mellom Ji-hyun Jun og Tae-hyun Cha er til å ta og føle på i originalen. Det virker ekte, og ingen kan vise følelser som Ji-hyun Jun. Jesse Bradford går rett i glemmeboka han også. Slitsom type som ikke kan spille.

Vær tro mot kildematerialet eller la vær å lag en nyinnspilling skulle ha vært en regel. Som forventet går nyinnspillingen fort unna. All de de viktigste hendelsene som betyr noe for rollefigurene og seere er kortet ned eller så er de ikke med. Jeg kan ikke skjønne at noen vil føle noe som helst når de ser denne nyinnspillingen. Jeg har sett originalen en del ganger nå, og fremdeles sitter jeg med tårefylte øynene, ler så jeg griner og føler med rollefigurene. Alt er borte vekk her, igjen som forventet.

Nok en tragisk nyinnspilling. Å lage nyinnspillinger av asiatiske filmer går aldri bra. Det er bedre at Hollywood konsentrerer seg på å lage nyinnspillinger av eldre filmer laget i Hollywood. De kan gå an til tider, men ikke asiatiske filmer, og spesielt ikke emosjonelle asiatiske filmer.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.