Visit my YouTube channel here.

The Eye (2008)

Etter en øyetransplantasjon ser Sydney Wells merkelige ting.

Nok en nyinnspilling av en asiatisk klassiker. I hovedrollen finner vi Jessica Alba. Hun er ikke en god skuespiller, men hun var ikke så dårlig som jeg hadde forventet. Hun klarte faktisk å vise litt følelser i noen få sekunder før hun landet trygt på jorden igjen i The Eye.

The Eye er en av de beste asiatiske nyinnspillingene fra Hollywood. Det er nok av feil her, men det pøses ikke bare på med dataeffekter i The Eye. Det forsøkes å bygge opp noen av de mest nervepirrende scenene fra originalen, men det går litt for fort unna i nyinnspillingen. Det er ikke uvanlig med disse nyinnspillingene. Det er akkurat det som ødelegger de fleste nyinnspillingene, men her forsøkes det med et roligere tempo, noe som er bra i min bok. De prøvde ihvertfall, og det skal regissørene ha ros for.

Originalen hadde noen nervepirrende scener som jeg alltid vil huske. Noen av disse scenen er ikke med i nyinnspillingen. Når det gjelder scenene som er med i nyinnspillingen, så går det som sagt litt fort unna i svingene. Det var den sakte oppbyggingen og de klaustrofobiske scenene som gjorde originalen så god. Du sitter i min stol scenen er en klassiker, og den fungerte ikke bra i nyinnspillingen. Det samme kan sies om heisscenen. Igjen må jeg påpeke at regissørene prøvde, og at filmen er basert på oss i Vesten. Da blir det litt for lett til tider sammenlignet med originalen. De fleste seere liker å bli skremt tidlig uten noe form for oppbygging av scenene. Det er noe av det verste jeg vet.

The Eye er den beste asiatiske nyinnspillingen i denne sjangeren. Da regner jeg med filmene som har blitt sluppet ut i det siste tiåret.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.