Visit my YouTube channel here.

RoboCop 3 (1993)

She said “no”. Maybe you have a hearing problem.

RoboCop 3 kan best beskrives med ett eneste ord, søppel. Vekk er Peter Weller som RoboCop, han hadde nok vett på å si nei til å medvirke i dette makkverket. Han har blitt erstattet med en feitere utgave som ikke har teknikken til Peter Weller som robot. Erstatteren heter Robert John Burke, og denne karen er elendig som RoboCop. Manuset er også elendig, men selv om dette hadde vært den første filmen i serien, hadde Robert John Burke aldri fått rollen som RoboCop. Det hadde ikke Paul Verhoeven godkjent.

Historien har stått stille siden den første RoboCop-filmen. Ingenting nytt skjer, alt er det samme i byen. Men nå har vi en japansk robot som RoboCop får problemer med. RoboCop er treg i refleksene når han møter denne roboten, men RoboCop har ikke noe form for problemer når han stopper en kule med hånden. Genialt manus, rett og slett genialt. Og de rabiate punkerne som kommer fra en John Carpenter-film er utrolige og lite gjennomtenkte. Scenen mot slutten der politiet og opprørerne samarbeider er en nytelse å se på. Det blir sikkert avfyrt rundt 1000 skudd uten at noen faller om og dør. Først når det kommer en tanks skjer det noe.

RoboCop 3 er en lidelse som latterliggjør sin opprinnelse. RoboCop 2 var heller ikke mye til film, men RoboCop 3 er så mye ute å kjøre at jeg nesten ikke trodde det jeg så på skjermen. Hvordan er det mulig å lage en så bedriten film? Hva er galt med verden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.