Visit my YouTube channel here.

Scared (2005)

En hyggelig klassetur utvikler seg til å bli et helvete.

Scared er en thailandsk slasherfilm som fikk mye oppmerksomhet i 2005. Jeg har sett frem til denne filmen, og jeg må si jeg ble skuffet. Det er flere mangler i Scared, og de er store. Man blir ikke kjent med ofrene i det hele tatt. Det er greit at filmen varer i kun 80 minutter, men litt karakterdybde burde man ha satt av litt tid til. Scared er heller ikke spennende, og klassekameratene blir drept på rekke og rad etter hvert. Det er som om de står på et rullebånd og venter på at de skal få en grusom død. Skuespillerne er rett og slett fryktelig i sine roller. Mer er det ikke å si om den saken.

Noe positivt er det med Scared. Omgivelsene og bygningene er dystre, og passer ypperlig inn. Hovedretten er jo selvsagt drapene, og på hvilken måte de blir utført. Til min glede skuffet ikke Scared på det punktet. Morderen går nesten alltid etter hodet til ofrene, og det blir mye søl. Men man burde ha vist mer avkappede fingre og tarmer i noen scener, hvorfor man ikke gjorde det skjønner jeg ikke. Muligens at regissøren har fetisj på hodeskader og hjerne.

Oppsummert er Scared en film uten spenning, elendige skuespillere, men med noen fine drap. Jeg skjønte ikke bæret av hva som foregikk, hvorfor ble de drept en etter en? Slutten kom ut av intet for min del. Var slutten tilfredsstillende? Nei, det ble rett og slett for dumt. De første drapene i filmen er jo imponerende og krever presisjon fra en helt annen verden. Underveis virker det som om Scared en spøkelsesfilm, der man stjeler litt fra The Blair Witch Project. Så ender man opp med sluttresultatet som er som lyn fra klar himmel. Det er greit at historien ikke kommer i førsterekke, men ærlig talt kunne man ha kommet på noe bedre.

Scared dreier seg om spektakulære drap og avkappede hoder, og der lykkes den. Resten er ikke noe å skryte av.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.