Visit my YouTube channel here.

Skyscraper (2018)

We don’t need another hero.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

En sikkerhetskonsulent må redde familien sin fra en brennende skyskraper som også har noen farlige, bevæpnede menn som venter på ham.

Før så lagde man skikkelige mannfolkfilmer som for eksempel Die Hard, som er veldig lik Skyscraper. Men Skyscraper og dagens Hollywood-filmer er mer interessert i lommebøkene til kjernefamilier, og da uteblir de ekte mannfolkfilmene og man får dessverre filmer som Skyscraper som i mine øyne ikke har livets rett da filmen mangler gode skurker, sterke personligheter og glimt i øyet.

Handlingen går på skinner, spenningen uteblir og når familien til protagonisten blir innesperret i en brennende skyskraper så vet man at filmen er ødelagt, for i en ekte mannfolkfilm så trenger man ikke småunger. Kanskje en kone i nød som ikke får så mye skjermtid, men en viktig regel er å holde drittunger unna handlingen. Skyscraper bryter de fleste regler som man burde følge for å lage gode actionfilmer som engasjerer.

Dette er en type actionfilm som man ikke trenger i det hele tatt, som seer behøver man ikke å holde øynene oppe for man vet hva som vil skje og det er ikke derfor man ser disse filmene. Hele filmen blir et gjesp, og Dwayne Johnson har blitt en actionrobot som har helt mistet glimtet i øyet. Det er trist å se på hva som har skjedd med ham, men det er markedet og filmstudioene som styrer ham, men kanskje han ikke burde være så pengegrisk og se etter litt smalere filmer også?

Man vil se ekte mannfolk som banker hverandre opp på en brutal måte, man vil se protagonisten få litt juling og at han har alle odds imot. Og man ønsker selvfølgelig å se noen tøffe actionscener. Alt dette finner man ikke i Skyscraper, dette er kun en tom og familievennlig film som viser oss hva som er galt i tiden vi lever i.

Filmdagbok anmeldelse

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (12 minutter)
Extended Scenes (10 minutter)
Dwayne Johnson: Embodying a Hero (4 minutter)
Inspiration (4 minutter)
Opposing Forces (3 minutter)
Friends No More (3 minutter)
Kids in Action (3 minutter)
Pineapple Pitch (2 minutter)
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.