Visit my YouTube channel here.

Sling Blade (1996)

Your buddy Karl here is going. We can’t be no normal family with him living in the garage and comin’ in the damn bedroom at 4:00 in the morning, carryin’ hammers and shit.

Billy Bob Thornton er helt fantastisk i Sling Blade. Mannen er ikke til å kjenne igjen i det hele tatt. Han utklasser og grisebanker Tom Hanks i Forrest Gump. I Sling Blade spiller han en lettere tilbakestående mann som blir sluppet fri etter å ha sonet lang tid på et psykiatrisk sykehus. I ung alder drepte han sin mor og hennes elsker. Nå står han på bar bakke, men får etter hvert en jobb, og han blir som en farsfigur for en gutt som har problemer. For Karl Childers blir denne gutten broren han aldri hadde. Men det er trøbbel i paradis når moren til denne gutten ikke blir kvitt en voldelig alkoholiker som er en farlig mann det lett tipper over for.

Billy Bob Thornton er skremmende god som Karl Childers. Karl Childers hadde ikke en normal oppvekst, og det blir ikke lettere når han er lettere tilbakestående. Men han er flink med reparasjon av gressklippere, og han kan lese mennesker. Jeg ønsket at alt skulle gå bra med Karl Childers, men når en voldelig alkoholisert Doyle Harvegraves dukker opp, da vet man at Karl Childers blir satt på en hard prøve når han er så glad i denne gutten og kjenner seg igjen i denne gutten. Moren virker skremt og passiv og gjør alt galt når hun menger seg sammen med dritten. Men dritt er ikke alltid lett å bli kvitt uansett hvor hardt man presser, da er Karl Childers en fin mann å ha i baklommen. Jeg fikk en slutt jeg ikke ønsket, noe som gjorde at Sling Blade ikke får toppkarakter.

Billy Bob Thornton skrev manus, stod for regien og hadde selv hovedrollen i Sling Blade. Etter Sling Blade fikk jeg mye mer respekt for Billy Bob Thornton som skuespiller, for her er han ugjenkjennelig, han er ikke kun en frekkas og en slem julenisse. En fantastisk film, en fantastisk rolletolkning av Billy Bob Thornton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: