Visit my YouTube channel here.

Slumdog Millionaire (2008)

slumdog-millionaire

Vennskap, kjærlighet og penger.

Danny Boyle reiser til India for å lage film. Vi følger tre barn som vokser opp i slummen. De opplever mye jævlig, men to av dem er skapt for hverandre Men det er mange hindringer i veien for at det skal bli de to.

Jeg ble en smule skuffet over Slumdog Millionaire. Filmen er veldig lik City of God der vi følger unge mennesker som møter motgang tidlig i livet. Men der City of God bød på karakterdybde, mangler Slumdog Millionaire totalt karakterdybde. Jeg brydde meg lite om rollefigurene i filmen, man blir aldri kjent med noen av dem. Kjærlighetshistorien tror jeg ikke på i det hele tatt, for jeg har vanskelig å forestille meg at de to betyr så mye for hverandre. Det er forskjell på når man er barn og voksen. De mister kontakt i så mange år, men fremdeles vet vår unge helt at dette er kvinnen i hans liv. Folk forandrer personlighet fra de er barn og til de blir voksne. Alle har sin historie på godt og vondt, men disse to befinner seg fremdeles i barnestadiet.

Når rollefigurene er tomme som en pappeske uten innhold, da reddes filmen av spillet «Vil du bli millionær». De to siste spørsmålene er spennende som pokker, og jeg ble overrasket over utfallet. Når gutten blir avhørt av politiet er det genialt at hvert svar har en historie.

Slumdog Millionaire har mange mangler, men den er spennende. Jeg savnet et roligere tempo og en mer strukturert oppbygging med karakterdybde. Barneskuespillerne er gode, det er verre når rollefigurene blir eldre, og de byttes ut med eldre skuespillere som ikke er helt overbevisende.

Slumdog Millionaire er ikke en av de beste filmene til Danny Boyle. Filmen blir en slags blanding av City of God og en lettere popcornfilm uten karakterdybde. Helt klart en oppskrytt film.

6

3 thoughts on “Slumdog Millionaire (2008)”

  1. Jess sør, du har heilt rett. Einaste eg er litt ueinig i, er at genialiteten ved at kvart spørsmål har ein historie. Synest det vart _litt_ for unaturleg.

  2. Denne filmen gleder jeg meg til å se! Ser den er sånn midt på treet på din rating men, håper den er bra. Siden din er forresten sinnssykt bra! Får min side til å se ut som et lite foster bare men. Tillater meg å linke til siden din fra min side:)

    1. Takk for det. Du har jo akkurat startet, jeg har holdt på noen år. Bare til å poste jevnlig, så vil siden din vokse 🙂

      Har lagt til din side også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.