Visit my YouTube channel here.

Super (2010)

You don’t butt in line! You don’t steal! You don’t molest little children! You don’t deal drugs! The rules haven’t changed!

En mann i ubalanse forsøker å få tilbake sin kone fra en narkolanger. Men han er en pingle, men så en dag får han en åpenbaring. Han skal bli en superhelt, og selvsagt straffe de slemme og redde sin kone fra narkolangeren. Han får hjelp av en yngre kvinne som heller ikke er helt stabil. Sammen er de sterke, men de er en fare for seg selv og spesielt slemme mennesker.

Super var en film jeg gledet meg veldig mye til å se. Bland sammen Kick Ass og Defendor, og du får Super. Dette er en grafisk film som overgår Kick-Ass med ganske brutale voldsscener og mye energi. Ikke nok med det, filmen klarte faktisk emosjonelt å bevege meg litt de siste 10 minuttene. Det skjer noe uventet, og volden er så nydelig og brutal når The Crimson Bolt går amok.

Rainn Wilson er ikke en skuespiller jeg verdsetter høyt, men i Super viser han faktisk litt rekkevidde som skuespiller. Han er hard å se på med sitt store ansikt, og det er lite troverdig at politiet som er så å si fraværende, ikke hadde funnet ut hvem The Crimson Bolt og Boltie var. Rainn Wilson med sitt markerte ansikt, og Ellen Page med sin høye panne, ikke vanskelig å finne ut hvem som skjuler seg bak maskene.

Det er mange kjent skuespillere fra TV-serier og filmer i Super. Mange får veldig lite skjermtid, men det er en imponerende rollebesetning man har klart å samle i en superheltfilm som nok vil snike seg under radaren for de fleste før ryktet sprer seg. Ellen Page er bare helt rå og vill i Super, hun tar med seg galskapen fra Hard Candy og ganger det med ti. For noen herlige scener hun har!

Kick-Ass var en god film, men Super er bedre da det meste fungerer8, og jeg ble overrasket over slutten som beveget meg. Super har prikken over i-en som Kick-Ass manglet, selv om filmene er veldig like. Det mest imponerende er at filmen kostet i underkant 15 millioner norske kroner å lage! Her er nok et eksempel på at man ikke trenger flere hundre millioner kroner for å lage en god film, det er menneskene bak som teller. Lidenskap kan ikke måles i kroner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.