Visit my YouTube channel here.

Kick-Ass (2010)

Okay you cunts… Let’s see what you can do now!

Kick-Ass blir sett som en av de beste filmene i 2010. Superheltfilmer har aldri vært mer i skuddet, da er det deilig å se en film som prøver noe nytt med en ung, søt jente som er en drapsmaskin. Jeg snakker selvsagt om Hit-Girl. Denne rollefiguren har provosert mange, en ung jente skal ikke drepe, hun skal ikke blø. Jeg er faen meg så lei av mennesker som er politisk korrekte, film er film, det er deilig å se Hit-Girl få grisejuling og blø når hun er i trøbbel, det er dette som gjør at jeg fremdeles elsker film. Dere andre som blir støtt av denne type vold mot unger kan holde seg til Mot i brøstet og komediefilmer med Jim Carrey. Jeg er glad for at jeg og en del andre har et åpent sinn. Unger kan drepe, unger kan bli drept. Jeg takler ikke familiefilmer der alle unger skal være søte. Ikke alle er glad i unger, ikke alle synes de er så fryktelig søte.

Jeg må se Kick-Ass flere ganger, for først ble jeg skuffet over at historien var simpel og at det var for lite actionscener. Heldigvis har Kick-Ass noen herlige actionscener i beste Ringo Lam og John Woo-stil. Det tar av mot slutten, og etter en ganske innholdsløs periode smeller Kick-Ass skikkelig til. Jeg fikk litt følelsen av å se Kill Bill i den siste lange actionsekvensen. Det var noen korte scener her som kunne vært regissert av Quentin Tarantino.

Det store problemet med Kick-Ass er mangel på en god historie. Batman Begins, The Dark Knight og Spider-Man 2 er superheltfilmene med de beste historiene. Kick-Ass prøver å bygge opp helten på en vanlig måte, men misslykkes. Superhelten Kick-Ass blir for anonym, han mangler tynge. Mulig jeg ser feil film siden jeg forventet en bedre historie, at det kanskje ikke var poenget med Kick-Ass, at Kick-Ass kun skulle være en morsom reise i en annerledes verden der superhelter ikke har superkrefter. Men selve rollefigurene i deres daglige liv ga meg svært lite, det er her mye av problemet ligger.

En skuespiller jeg allerede har blitt lei av er Christopher Mintz-Plasse. Han var sjefen i Superbad, men nå er jeg lei av denne Bill Gates-kloningen. Måten han prater på irriterer meg, jeg får lyst til å slå inn trynet på fyren. Det oser nerd av ham. Som skuespiller eier han ikke rekkevidde, det blir samme rolletolkning hver eneste gang. Han følger i fotsporene til Michael Cera. Kanskje det er en Superbad-forbannelse?

Det beste med Kick-Ass er at den ser lekker ut, actionscenene er velkoreograferte og sparker ræv, og til sist må jeg nevne filmmusikken som er strålende. Jeg mener å ha hørt noen av de beste låtene i andre filmer, snakker da om de emosjonelle låtene, men jeg husker ikke fra hvilke filmer. Uansett kan regissør Matthew Vaughn nesten settes i samme bås som Quentin Tarantino når det gjelder å velge filmmusikk som passer ypperlig til scenene som blir vist på skjermen.

Kick-Ass er en hardtslående film som mangler en bedre historie og flere actionscener. Men en morsom og annerledes filmopplevelse er det.

6 thoughts on “Kick-Ass (2010)”

 1. Hm…. Jeg er det er ett element med din anmeldelse jeg lurer litt på. Når du skriver: “Det store problemet med Kick-Ass er mangel på en god historie. Batman Begins, The Dark Knight og Spider-Man 2 er superheltfilmene med de beste historiene”

  Hadde du virkelig forventet så mye av Kick-Ass at du kan samenligne den med Batman Begins? Ser du ikke kvalitene i en slik “tulle” film for hva det er?

  Jeg forventet å få det jeg fikk. En anderledes superhelt film. Jeg synes historien er faktisk helt fantastisk, særlig når det kommer til oppbyggelsen av Kick-Ass. Jeg får det spesielt i “bil tyv scenen” og faktisk når han har fått vann over hodet når de andre i filmen egentlig tar over hele greia. Nei… Jeg synes nok du har gått glipp av poenget til filmen, selv om du gir den høy karakter.

  1. Hvorfor ikke? Med tanke på hvor langt dagens superheltfilmer har kommet, ser jeg ingen grunn til å ikke kreve litt av en satirefilm som også har en del drama. Kick-Ass starter med glimt i øyet, men som med Hancock blir det mer dramatikk den siste halvdelen. Når det er så mye dialog som det er i Kick-Ass, må historien og skurken bære mye av denne type filmer, og der lykkes ikke Kick-Ass helt. Jeg elsker at noen prøver noe nytt, som f.eks. med Hancock.

   Klart jeg ser kvaliteter, også i Avatar, men når jeg føler noe mangler i en film så kommer det tydligere frem enn for 10 år siden.
   Jeg har ikke gått glipp av poenget selv om jeg ikke fant filmen like god som andre, men utførelsen var ikke like god som forventet. Kick-Ass har for få actionscener, rollefigurene er ikke interessante nok, med unntak av Hit-Girl, som man kan bygge videre på. Til å være en underholdningsfilm ble det for mye dødtid. Oppbyggingen forsøkte seg på litt Spider-Man, den første filmen, men det ble kun med forsøket. Jeg synes ikke oppbyggingen var noe å skryte av.

   Sjekk ut Full Contact til Ringo Lam, der har vi en kongefilm som leker med actionsjangeren, det samme kan sies om Hard Target (John Woo). Liker du ninjaer ser du Duel to the Death.

 2. Jeg mente ikke nødvendigvis at du hadde gått glipp av poenget, men at du ikke nødvendigvis så det så sterkt.

  Når det kommer til Asia filmer skal jeg avløre en liten ting: Fra og med Fredag til og med Søndag blir det Asia maraton her hjemme. Så da kommer det mye slikt på bloggen. Komplett liste over filmer jeg skal se i helgen er:

  Chugyeogja (2008) (aka The Chaser )
  Death Note [Movie Trilogy]
  Ichi The Killer 2001
  Ip Man 1 og 2
  Oldboy
  Sympathy For Mr.Vengeance
  Sympathy for Lady Vengeance
  C.r.o.w.s

  Kan hende det blir fler, men definitivt dem. Så da får vi se da om jeg blir Asia frelst…

 3. Pass på at du ser den uklipte utgaven av Ichi the Killer, ellers går du glipp av mange fine scener som varmer mitt hjerte.

  Fin liste, med unntak av L: Change the World som er søppel, og Ip Man 2 som skuffet. Ta en titt på SPL (Donnie Yen og Wilson Yip), har det meste som filmer fra Hong Kong er kjent for.

 4. Ble litt utsatt det maratonnett. Pokker så mye som plutselig skjedde med “Asia samlinga” boksen. Fatter ikke hvorfor elektriske dipppe dutter alltid skal gå til h når jeg skal bruke dem til noe fornuftig, men de maraton filmene kommer… De kommer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.