Visit my YouTube channel here.

Suspect X (2008)

suspect-x

Jakten på en drapsmann.

Japan er best på drama og komediefilmer. Av de filmene jeg har sett har japanerne aldri helt hatt grepet på thrillerfilmer. Problemet med thrillere jeg har sett fra Japan er at japanerne er glad i dialog. Det fungerer bra i komedie og dramafilmer, men i thrillerfilmer må man ha fremdrift og spenningskurver. Suspect X har ingen av delene, den har kun dialog og atter dialog. Filmen består kun av dialog og dumme rollefigurer som er avstandsforelsket.

Shinichi Tsutsumi er strålende som geniet Tetsuya Ishigami. Han leverer en fantastisk god rolletolkning. Kou Shibasaki har jeg skrevet nok om. Fortryllende dame, her er hun bare til til pynt for oss gutta. Alle rollefigurene er helt tomme, unntatt Tetsuya Ishigami.

Suspect X er en film der politiet er skurkene og gjerningspersonene ofrene. Ting som blir gjort er ikke særlig lurt i Suspect X. Hvorfor kunne ikke mor og datter være ærlig? Eksmannen deljer løs på datteren med knyttnever, hvem bryr seg i det hele tatt om at en drittsekk dør? Verden er bedre uten voldelige drittsekker som ødelegger livet til andre. La jævlene dø og brenne i helvete.

En film som aldri klarer å engasjere seeren da man håper på at ingen finner ut hemmeligheten. 130 minutter spilletid er også for mye. 90 minutter burde holde lenge, men nå er ikke japanerne kjente for å lage korte filmer når de først setter i gang.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.