The Breakfast Club (1985)

the breakfast club 30th anniversary bd

Does Barry Manilow know that you raid his wardrobe?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Fem skoleelever må tilbringe en dag på skolen som straff for noe galt de har gjort. De kjenner hverandre ikke, men det vil de etter denne dagen.

Nå har jeg anmeldt denne filmen tidligere, så teksten under er den samme som i den forrige anmeldelsen. Men jeg har lagt til noe når det gjelder bildekvaliteten, for det er en ny bildeoverføring vi finner på denne utgivelsen.

Det er sant som det som sies om John Hughes, han er en av få filmskapere som forstod ungdommen, og som klarte å lage filmer som tåler tidens tann og som alltid vil gjøre det. The Breakfast Club vil alltid være en film alle unge vil kjenne seg igjen i. Fem ungdommer som alle er stereotypiske, det er vi alle når vi er unge, og mange av oss er det også når vi er voksne. En er populær, en er et geni, en er populær, en er ensom og usikker og den siste en sint bølle som fungerer som en terapeut.

The Breakfast Club er en sjarmerende og lærerik film der en generasjon går løs på hverandres feil og mangler i en viktig fase i livet. Det blir mye følelser, sinne og smerte som kommer ut her og selvsagt litt komedie når gruppen tar seg en blås og gjør narr av den psykotiske læreren som hadde garantert mistet jobben hadde hans metoder kommet ut der han sperrer en elev inne på et lite rom og låser døra. Tenk hvis det ble brann! Like før denne hendelsen snakker man om brannsikkerhet, men det er plutselig glemt. The Breakfast Club kan være hyggelig i noen minutter, før det blir en uhyggelig atmosfære der du venter på neste utblåsing.

The Breakfast Club er det nesten ingen filmer som klarer å overgå. Den er så ærlig og reflekterende, og tiden vil aldri løpe fra den. Skuespillerne er fantastiske, selv ikke Molly Ringwald klarer å irritere meg. Men jeg spurte stadig meg selv spørsmålet om hvorfor hun ble så populær på 80-tallet, for dama er ikke direkte pen.

Det finnes bare en The Breakfast Club, og det fantes bare en John Huges, mannen som forstod ungdommen i filmsammenheng.

Bilde: 7/10 Lyd: 5/10 Ekstramateriell: 5/10

Denne utgivelsen har en helt ny bildeoverføring. Den forrige utgivelsen hadde ikke den beste bildekvaliteten, denne utgivelsen ser bedre ut enn den forrige utgivelsen. Bildet er mørkere og klarere, men det er fremdeles veldig mykt. Fargene ser litt varmere ut, men også mer naturlige ut. Totalt sett er dette verdt en oppgradering hvis du sitter med den forrige utgivelsen.

Jeg forventet ikke noe av lyden. Den var som forventet tynn og litt uklar, og mesteparten av lyden kommer selvsagt fra fronten.

Ekstramateriell:
Sincerley Yours – 12 Part Documentary (51 minutter)
The Origins Of The Brat Pack (6 minutter)
Audio Commentary

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.