Visit my YouTube channel here.

The Sixth Sense (1999)

the-sixth-sense

I see dead people.

The Sixth Sense viser oss først og fremst at Bruce Willis er en knallgod skuespiller som ikke bare kan spille i actionfilmer. Her er han stille og sårbar, men samtidig skarp og oser autoritet. På lag har han med seg Haley Joel Osment som også storspiller. Haley Joel Osment gjør en helt fantastisk rolleprestasjon. Han leverer en av tidenes beste rolletolkninger jeg har sett av en så ung skuespiller.

Haley Joel Osment og Bruce Willis har en kjemi man sjelden opplever på skjermen. Nå var dette tredje gang jeg så The Sixth Sense, og jeg kjente ikke igjen Donnie Wahlberg som Vincent Grey før nå. Jeg kan fremdeles ikke tro at det er Donnie Wahlberg vi ser, for mannen hadde tatt av en god kilo, og han ser ikke helt frisk ut. Men han gjør mye ut av den lille rollen han har, han leverer en minneverdig rolletolkning. Alle de sentrale skuespillerne er fantastiske i The Sixth Sense.

The Sixth Sense er en treg film, men som fra starten av klarer å skape en ekkel atmosfære. Kameraføringen går sakte og det fokuseres på dialog og samspillet mellom rollefigurene. Det tar tid før vi ser noen gjenferd, og det er ikke mange sekundene vi ser dem. De første møtene er skremmende og briljant filmet. Men så mister The Sixth Sense litt av atmosfæren som er skapt når Cole finner ut hvordan han skal takle gjenferdene som oppsøker ham.

Når du tror filmen er slutt, kommer slutten som alle snakket om når The Sixth Sense kom ut. Jeg ble tatt på senga første gang jeg så filmen, men når man så The Sixth Sense for andre gang var det så innlysende og da ser man også at filmen har mange hull i historien.

The Sixth Sense er en knallgod thriller som holder seg godt og som har en fin historie.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.