Visit my YouTube channel here.

The Social Network (2010)

You better lawyer up, asshole, because I’m not coming back for the 30%. I’m coming back for everything!

Jeg kjenner ikke til personene og historien bak Facebook, det interesserer meg fint lite å grave i hva som er fakta og fiksjon i denne sammenheng. Konseptet Facebook var jo genialt, selv om det er trist å se hva folk bruker det til. Jeg gir da faen i hva du har gjort i dag, hva du har spist til middag og hva du gjør akkurat nå. Herregud! Det er vel denne type mennesker som leter etter naboer og kjente når de er ute og handler mat, og sperrer for folk som kun er ute etter å handle litt mat, og som ikke bruker dagligvarebutikken som en sosial møteplass for å prate piss. Jeg hater pisspreik, jeg hater pratesyke mennesker og jeg hater mennesker som gjør alt for oppmerksomhet! Hva faen gjør jeg på Facebook?

Det vokser ikke akkurat gode regissører på trær, derfor synes jeg at David Fincher burde konsentrert seg om et annet prosjekt. David Fincher er en av de beste vi har, og The Social Network er en film mange middelmådige regissører også kunne ha laget, sikkert ikke like bra, men godt nok. Jeg vil heller se en bekmørk film av David Fincher, ikke en biografi om naive og grådige mennesker. Jeg fikk delvis ønsket mitt oppfylt da hans neste prosjekt er en nyinnspilling av den svenske filmen, Män som hatar kvinnor. Men igjen, jeg synes at en person som David Fincher kan finne et originalt prosjekt, han er ikke like gammel som Martin Scorsese (The Departed), ennå. Nå er jeg nok litt urettferdig og egosentrisk, for nå setter jeg David Fincher i en bås der han utelukket skal lage filmer jeg setter mest pris på. Det er jo selvsagt positivt for en regissør å utvide horisonten sin, spesielt hvis regissøren har et talent få har, da kan det komme noen positive overraskelser. Men jeg har mine ønsker som filmentusiast. The Curious Case of Benjamin Button var en stor skuffelse der David Fincher forsøkte seg på en ny sjanger som ikke fungerte. Jeg vil ha en ny Se7en, The Game og Zodiac, ikke en middelmådighet som The Curious Case of Benjamin Button og en folkelig film som The Social Network. Jeg vil inn i mørket igjen sammen med David Fincher, det er der han hører hjemme. Gjør det du kan best David Fincher, jeg tror ikke du takler andre sjangere like godt.

Historien er ganske enkel, de snille mot de onde. Les kontrakter, ikke del dine ideer med hvem som helst og pass på hvem du omgåes med. Mark Zuckerberg er en kvalmende skapning, spilt strålende av Jesse Eisenberg. Jeg liker ikke denne skuespilleren, men han kler denne rollen som en narsissistisk datageni uten sosiale antenner. Jesse Eisenberg har ikke snev av karisma som skuespiller, men som en bitter ung mann er han genial. Han har et ansikt jeg vil slå, mange ganger. Resten av gjengen er også solide. En av mine favoritter er Andrew Garfield, som igjen viser at han vil bli en av de store. Justin Timberlake overbeviser igjen, han er ikke en dårlig skuespiller, det bor mye i ham, selv om han synger som en dame.

Regien er stødig, musikken og den velskrevne dialogen er det jeg vil huske best fra The Social Network. Som tidligere musikkvideoregissør vet David Fincher hva han holder på med når enkle scener blir dynamiske med bruk av riktig musikk. Historien er interessant, men den er ikke stor og viktig nok for en regissør som David Fincher, synes nå undertegnede.

The Social Network er en god film, men ikke en film jeg føler for å besøke igjen i nærmeste fremtid. Jesse Eisenberg er stor i denne filmen, han er så kvalmende at det er en av grunnene til at jeg ikke vil se filmen igjen. Jeg lurer nå ikke på om Facebook har mistet noen tilhengere etter at de så denne tolkningen av tyven Mark Zuckerberg?

Neste film blir nok om søppelbloggerne, de såkalte rosabloggerne. Jeg er skikkelig flau over å ha navnet blogg i tittelen, det sier alt. Skremmende at det finnes så mange unge kvinner med kun en eneste hjernecelle som blogger, jeg er flau på deres vegne. Paris Hilton kommer nok til å regissere den filmen og selv spille hovedrollen.

4 thoughts on “The Social Network (2010)”

 1. Jeg forstår hva du mener med at du ønsker Fincher skal ta på seg andre typer manus, mer thrillere og mørke dramaer, der hans stylistiske sans kommer mer til rette. Men å kalle de prosjektene større og viktigere er latterlig. Jeg ser du innrømmer at ønskene dine er noe egoistiske, siden du ønsker filmer som oppfyller dine kriterier for underholdning, det er bra, det kjøper jeg helhjertet. Men igjen, å kalle de filmene du ønsker for viktige eller store da har du rett og slett ikke tenkt lenge nok igjennom hvordan du uttrykker deg, jeg tviler sterkt på om han noen gang kommer til å lage en film om ett større eller viktigere tema, enn om skaperen og skapelsen av ett media som forandret sosiale medier til de grader at man alt har begynt å snakke om b/aF (before and after Facebook). Så la oss i det minste være ærlige nok til å innrømme at vi ønsker ham tilbake til mindre og uvesentlige filmer som gir oss filmorgasme, som se7ven gjorde.

  1. Først, Zodiac er etter min mening den beste filmen DF har laget, den nest beste seriemorderfilmen etter Memories of Murder. Nå har jeg ikke sett alle seriemorderfilmer som er laget, men for meg var f.eks. Zodiac en viktig film der DF virkelig nådde toppen som regissør og satt standarden så høyt at ingen filmer jeg har sett har vært i nærheten av kvalitetene man finner i den filmen, minus Memories of Murder. Jeg får bare gåsehud når jeg tenker på filmen og grundigheten som ble lagt ned i den filmen. Så realistisk og ubehagelig, jeg har ikke opplevd lignende i en seriemorderfilm. MOM er litt annerledes, litt tøysete og merkelig, samtidig kombinerer den forskjellige sjangere på en perfekt som ingen andre filmer har klart, det er jeg sikker på.

   Det andre er at jeg missliker hele FB, jeg finner det ikke så stort eller viktig for å være ærlig. Klart man kan gjøre positive ting på FB, for all del, men bruken til folk flest er til å spy av. Jeg finner ikke The Social Network for å være en viktig film, men det er selvsagt interessant å følge mange av drittsekkene og ta lærdom av feilstegene som ble gjort med tanke på kontrakter og avtaler, men det er ikke noe nytt vi ikke vet fra før. Men et viktig tema? Nei, ikke her. Stort tema, det er jeg enig i med tanke på hvor populært FB er. Fremdeles mener jeg veldig mange regissører kunne lagd denne filmen uten så store problemer så lenge Sorkin var med på laget.

   Da er jeg mer imponert over Bill Gates og Windows-eventyret, det har satt spor etter seg og var svært viktig, månelanding kan vi kalle det. Hadde det ikke vært for bloggen, så hadde jeg ikke brukt FB. Grunnen vet du, og det jeg er interessert kan jeg like godt bruke RSS til.

 2. Jeg hater FB og alt det står for, jeg avskyr menneskehetens relativt nye trang til å dele personlig informasjon. Hvis vi var litt mer opptatt av å dele materielle goder og litt mindre opptatt av lite relevante personlige data, kunne verden vært langt bedre. Men mitt forhold til FB har ingenting med viktigheten å gjøre, Microsoft når ikke FB opp til knærne når det gjelder viktighet, selv om de har står for majoriteten av programmer brukt til å “styre” datamaskiner verden rundt, forskning viser nemlig at sosiale medier med FB i spissen har endret vårt perspektiv og måte å tenke på, selv om det er til det verre (etter min mening) er dette av så stor geososial betydning at microsoft blir en parentes i sammenligning.

  1. Nå dradde du opp forskning opp av ermet, det kan jeg selvsagt ikke motsi da du tydeligvis følger mye mer på dette enn jeg. 🙂

   Med MS tenkte jeg spesielt på Windows operativsystem, og hvor stor betydning Windows har hatt for bruk av PC. Betydningen av Windows er i en annen klasse i min verden, men som du skriver, mennesker er noen merkelige skapninger og jeg tviler ikke på at FB har gjort et eller annet merkelig som gjør veldig mange avhengige og forandrer litt på tankemønsteret. Men for min del er Windows i en annen liga med tanke på viktighet og betydning for bruk av datamaskiner, nå er jeg inne på filmen og det vi diskuterte om filmen. Men som sagt, jeg kan ikke hamle opp med forskere! 😉

   YouTube blir kanskje mer riktig å sammenligne med da, der ser vi den veldig mørke siden av dumskap, på samme nivå som FB, bare at YouTube er mer farlig for den fysiske helsa. YouTube gjør noe med hjernen til mange mennesker som burde vært beskyttet mot seg selv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.