Visit my YouTube channel here.

Total Recall (1990)

I’ll be back!

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen

Douglas Quiad bestemmer seg for å implantere falske minner. Han vil ha minner om en drømmetur til Mars, siden hans kone ikke er interessert i å besøke den planeten. Noe går galt, og nå er han ikke sikker på om han befinner seg i en virtuell verden eller virkeligheten. Og hvem er det som er ute etter å fange ham? Hva er det han vet, som han ikke vet selv?

Total Recall har alltid hatt et stort problem, og det er at man aldri får følelsen at teknologien har utviklet seg når man ser på kjøretøyene, byen og planeten Mars. Man føler at her foregår all handlingen inne i en forlatt flyhangar med masse grå kulisser. Total Recall har alltid skuffet meg visuelt sett, det føles veldig kunstig ut det vi ser på skjermen. Bilene i filmen er noe av de styggeste kjøretøyene jeg noensinne har sett i mitt liv. Er det virkelig noen som føler de er i fremtiden når de ser Total Recall?

Det beste med Total Recall er historien som er ganske god. Det skjer hele tiden noe, filmen tar seg aldri en pustepause, og det er et riktig valg. Det er kaos, paranoia, fargerike rollefigurer og man lurer på hvordan dette her skal ende. Morsomt er det at Total Recall er ganske grafisk, noe jeg setter pris på selvfølgelig.

Arnold Schwarzenegger har ikke et stort register, men han gjør jobben sin når det blir tid for action.
Han banker opp skurkene, og viser at han ikke kan le på en troverdig måte. Og folk klager på latterkulene til de gode gamle kung fu-filmene? Hallo? Sharon Stone er bare en elendig skuespiller som ikke har følelser eller innlevelse i det hun sier og gjør. Snakk om isdronning! Ronny Cox og Michael Ironside er noen jævler som vanlig, det er så herlig å ha to så gode skuespillere som gjør det de kan best, det er å spille kalde og hensynsløse skurker.

Total Recall er fremdeles en underholdende film. Nyinnspillingen kan ikke hamle opp med originalen, det sier seg selv. For originalen har grafiske drap, og ikke så mange dataeffekter. Men bilene vil sikkert se bedre ut i nyinnspillingen, og vi får sikkert se og oppleve en bedre fremtidsvisjon enn det vi fikk servert i originalen.

Bilde 7/10: Jeg tror ikke Total Recall kommer til å se bedre ut. Bildet pulserer litt i starten av filmen, og fargene er litt daffe. Ellers ser det meste naturlig ut, jeg tror ikke det blir bedre enn dette med tanke på at Total Recall er en katalogtittel.

Lyd 7/10: Lydsporet mangler dynamikk. Lyden er klar, men hul. Jeg ble også skuffet over lite bruk av sidehøyttalerne. Mesteparten av lyden kommer fra senter og fronthøyttalerne. Ikke forvent en stor lydopplevelse, men lyden er i det minste klar og tydelig.

Ekstramateriell 0/10: Ingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.