Visit my YouTube channel here.

Whisper of the Heart (1995)

Landevei.

Whisper of the Heart er en søt og ganske så rørende film der vi følger en ung jente og hennes første store kjærlighet og fremtiden som venter. Hun er skoleflink og har en lysende fremtid foran seg, men når hun faller for en gutt og gjør det dårligere på skolen, føler hun seg forvirret og presset fra de fleste kanter. Det er ikke lett å være ung med kjærlighetssorg og den usikre fremtiden som venter.

Åpningmelodien Country Roads setter stemningen med en gang. Selv om det ikke er helt min musikkstil, har jeg alltid likt den låten. Er noe spesielt med den, trist og vakker.

Animasjonen er virkelig god enkelte plasser, så blir den litt middelmådig andre plasser. Stemmeskuespillerne er gode, men stemmeskuespilleren til far i huset er elendig. Høres ut som om han er 85 år gammel og mangler puls.

En enkel historie som de fleste vil kjenne seg igjen i. En vakker fortalt kjærlighetshistorie som føles jordnær og ekte, her er det ikke mye tull og tøys. Nok et eksempel på at Studio Ghibli alltid vil ligge noen hestehoder foran Pixar når det gjelder historiefortelling som man kan kjenne seg igjen i. Whisper of the Heart føles ikke ut som en animasjonsfilm, den er realistisk og litt typisk japansk med trege scener samt mye hjertevarme. Filmen føles ut som en helt vanlig dramafilm, nærmere bestemt Chungking Express og Wong Kar Wai. Musikken har mye med atmosfæren som blir skapt i begge disse filmene.

Irriterende at jeg skulle oppdage det fantastiske universet til Studio Ghibli i voksen alder, men bedre sent enn aldri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.