Visit my YouTube channel here.

Centurion (2010)

En lang løpetur.

Centurion hadde jeg ikke noe tro på, selv om det var Neil Marshall som var regissør. Neil Marshall har på en måte blitt regissørenes konge av B-filmer. Filmene hans blir vist på kino, noe som ikke skjer så ofte med tanke på hva slags type filmer han lager. Jeg liker råskapen han får frem, hardt og brutalt, ferdig med det.

Historien i Centurion er ikke særlig interessant. Jeg bryr meg fint lite om frekke romere som invaderer andre land og som får svi for det. De har ikke noe der å gjøre, hvorfor skal jeg da bry meg om rollefigurene som har stanima fra en annen verden?

En berte som Olga Kurylenko kler ikke rollen som barbar-kvinne. Det er lite troverdig at denne kvinnen som sikkert veier 50 kg skal kunne hamle opp med menn i nærkamper. Hun er nærmest uovervinnelig, det blir bare for dumt. Det samme kan sies om treffsikkerheten her. Nesten alt av piler og andre kastevåpen treffer målet hver eneste gang. Lite troverdig, skikkelig irriterende.

Centurion føles ut som The Lord of the Rings: The Two Towers der vi stadig ser rollefigurene løpe over vidder. Neil Marshall sparer ikke på repetitsjonene, for filmen har svært lite å fortelle. Ikke en av rollefigurene var interessante nok, alle var så å si like grå og kjedelige.

En småkjedelig film som har noen fine nærkamper med avrevne kroppsdeler. Utover det er det ingenting nytt å hente i Centurion.

6 thoughts on “Centurion (2010)”

  1. Syntes ikke den var så dårlig jeg… men lurer på om den nye filmen The Eagle er noe bedre for det virker som den har samme historie. Personlig synes jeg den russiske frøknen passa godt i rollen… underholdt ble jeg iallefall, er normalt ingen stor fan av romer filmer (med unntak av serien Spartacus og filmen Gladiator) men synes å huske at jeg syntes denne var over gjennomsnittlig bra (kan hende at jeg var vel snill siden jeg har en tendens til å være det når jeg har sett mye dritt og plutselig finner en film jeg ikke sovner av).

    1. The Eagle skremmer meg når Channing Tatum har hovedrollen, han er ikke akkurat en ny Steven Seagal. 🙂

      Olga burde vært byttet ut med Rhona Mitra, hun sparker ræv og spiser damer som heter Olga til frokost. Olga er heller ikke et sexy navn, navnet Olga burde være forbudt for damer som er under 80 år gamle. Her har du funnet en sexy berte, og så sier du hennes navn, Olga? Tenner ikke meg altså!

  2. *ler* Tja, nå må jeg innrømme at jeg har vært fan av Rhona Mitra siden jeg så henne i den orginale Beowulf med Christopher Lambert. Det var vel også hun som var den orginale Lara Croft etter hva jeg husker (Vel, promoterings dame iallefall). Dødsskjønn dame 🙂 Og når det gjelder navnet Olga, jepp, enig med deg der og… men pen det er hun synes iallefall jeg.

  3. mest sannsynligvis den eneste flotte Olga på film 😛
    men hva vet vel jeg, det er jo et veldig vanlig navn i de russiske landene 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.