Hellboy (2019)

Hellboy må ta opp kampen mot en ond trollkvinne.

For et rot dette var! Jeg elsker de to første Hellboy-filmene, men her har man valgt å starte på nytt. Og det var jo ikke særlig lurt!

Regissør Neil Marshall var egentlig glemt, helt til han lagde noen Game of Thrones episoder som fokuserte på action. Her mister han helt kontrollen. Han glemmer å fortelle en historie, han glemmer å bygge karakterene. Det eneste han ønsker er å vise actionscener, han er ingen Guillermo del Toro akkurat.

Jeg kan se innhold her, jeg kan se en magisk verden. Men når man hyrer inn en type som Neil Marshall så vet kjennere at dette her vil ikke kunne fungere når han skal følge etter en mester som Guillermo del Toro. Han hadde fått til mye med dette manuset, for han hadde revet vekk halve manuset og skapt en roligere handling der karakterene kunne få lov til å utvikle seg mer.

Man kan jo ikke like noen av karakterene, selv Hellboy fungerer jo ikke. Det er ikke noe innhold her som vi fant i spesielt den første filmen. Det var interessant å følge de sentrale karakterene og deres problemer i hverdagen.

Jeg ble også sjokkert over hvor grafisk denne filmen er. Det passet bare ikke inn hvis man har sett de to første filmene. Hadde filmen og innholdet vært bedre, så kunne jeg akseptert det, men det er kun fokus på action og vold her som ikke fikk meg til å smile. Og jeg elsker grov voldsbruk i filmene mine!

Det er vel aldri et godt tegn når Milla Jovovich dukker opp i en sentral rolle som en ond trollkvinne. Jeg har mistet helt respekten for henne etter Resident Evil-filmene. Jeg trodde vi hadde blitt kvitt henne, men nei.

En magisk verden som Guillermo del Toro skapte kan du glemme å finne her. Det er noen spede forsøk, jeg likte spesielt den gamle, onde heksen og hennes hus som hadde bein. Dette var for meg høydepunktet.

De fleste skuespillerne stinker, hva pokker skal vi med Daniel Dae Kim, Milla Jovovich og Sasha Lane? Sistnevnte minner meg om en elg uten karisma. Hun er død som skuespiller, mulig Bruce Willis pustet på henne slik at sjelen hennes forlot kroppen hennes. Man ser og føler at hun ikke hører hjemme i en fantasifilm som Hellboy.

Jeg savnet kjekkasen Ron Perlman som Hellboy. David Harbour fungerte ikke i det hele tatt. Ron Perlman spiller på en måte som jeg likte. Jeg likte det han skapte, det samme kan jeg ikke si om David Harbour. Han mangler detaljene og kroppsspråket som Ron Perlman skapte.

Nei, dette var en skuffende og rotete film skulle hatt en helt annen regissør!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.