Innestengte følelser og Internett.
Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Vi følger forskjellige personer og hva som skjer når de er tilkoblet Internett og ikke deler følelseslivet med menneskene rundt seg.
Disconnect er en ganske god film som viser oss hvordan mange lever takket være Internett og sosiale medier. Mange glemmer å dele sitt følelsesliv med sine nærmeste, man lever og deler følelser på Internett, slik er det dessverre for noen.
Filmen forteller tre forskjellige historier. Den ene historien handler om en reporter og en ung, mannlig prostituert som selger kroppen sin over Internett. Reporteren vil gjerne lage en reportasje om han og hans liv.
I den andre historien møter vi et ektepar som sørger etter at de mistet sitt nyfødte barn. Mannen missliker den han har blitt, og kona søker trøst på Internett der hun treffer en mann hun kan snakke med om sorgen hun føler. Men plutselig så mister de sparepengene sine, og de ansetter en tidligere politimann som er ekspert i datainnbrudd. De sporer opp mannen de tror står bak det hele, det er mannen kona snakket med over Internett.
Den tredje historien handler om en ung tenåring som er en ensom gutt. To bøller lager en falsk profil på Facebook og later som om de er en jente som går på samme skole. Ting utarter seg, og det skjer en tragisk hendelse.
Disconnect bruker en velkjent formel der den tar opp et spesielt tema og forteller det over flere historier. Flere av karakterene vil krysse veier. Det er som sagt tre historier som blir fortalt her, historien om de mannlige prostituerte og reporteren er filmens dårligste historie. De to beste historiene er om den unge gutten og ekteparet som sørger.
Regien er stødig, og skuespillerne gjør en veldig god jobb. Dette er en interessant film, en litt viktig film, som viser oss hvor vi er om dagen etter at de fleste har koblet seg opp mot Internett der man treffer andre og kan søke trøst hos andre. Men det foregår også veldig mye faenskap der, det ser man i historien om den unge, ensomme gutten.
Følelser kan være vanskelig å dele med selv sine nærmeste, da kan selvsagt Internett være en fin ting der man er anonym for de fleste. Samtidig er det faktisk farlig å være ung og dum, det er her Disconnect gjør en god jobb, samtidig man ser hva søsteren til den naive og ensomme gutten oppdager når ting går galt. Våkn opp, se deg selv utenfra.
Filmen blir veldig spennende mot slutten, den bygger opp raseriet på en naturlig måte og klimakset uteblir heldigvis ikke. Om du blir fornøyd med måten historiene blir avsluttet på, blir opp til hver enkelte seer. Selv syntes jeg Disconnect ble for feig, den hintet til noe, men trekker seg i siste sekund. Men spennende var det.
Disconnect er en film verdt å få med seg. Den får deg til å tenke litt, uansett alder og kjønn.
Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10
Bildet er klart, samtidig sprudler det ikke, noe det heller ikke burde gjøre i en film som dette.
Dialogen er klar og tydelig. Det skjer selvsagt ikke så mye i denne filmen når vi snakker om lyd.
Her ser vi litt av potensialet til Skarsgård den yngre når han slipper å spille vampete vampyr som kun er skrevet inn i en elendig serie for å være erotisk fantasi for fantasiløse husmødre. Håper å se ham i flere seriøse roller fremover. Etter min mening har han større potensiale enn sin far, som forøvrig også er en solid skuespiller.
Har ennå ikke sett True Blood, men tror jeg må sjekke ut serien før eller siden. Virker som om om sønnen har større rekkevidde som skuespiller, det ser man i Disconnect og i kongefilmen Battleship! 😉
Uansett hva man mener om Battleship er neppe skuespilleres rekkevidde blant dem. Bestemte meg for på bite på etter en grundig analyse av oppsider og nedsider….
Hehe