Visit my YouTube channel here.

Eddie the Eagle (2016)

Vi følger Eddie Edwards som er fast bestemt på å kvalifisere seg for de olympiske vinterleker i Calgary 1988. Han har plukket ut sin gren, og hans gren er skihopping. Problemet er bare at han er helt nybegynner.

Eddie the Eagle er regissert av Dexter Fletcher, og i hovedrollene finner vi Taron Egerton og Hugh Jackman. Filmen er basert på sanne hendelser om den britiske skihopperen Eddie Edwards som ble en publikumsfavoritt som sjarmerte de fleste med sin stå-på-vilje og som ikke var ute etter å vinne, han ville bare delta i de olympiske vinterleker.

Nå er jeg født i 1976, så jeg husker godt Eddie the Eagle. Jeg husker jeg satt bare å ventet på at han ville skade seg eller dø når han hoppet, jeg lurte alltid på hvorfor han valgte å delta i en idrett der han var desidert den dårligste utøveren.

Eddie the Eagle er en veldig varm film. Protagonisten er en merkelig skrue som jeg ikke helt skjønner, men han skal ha pluss for at han fullfører det han startet. Det er det faktisk mange som ikke klarer å gjøre, så uansett om Eddie Edwards er en dårlig skihopper så skal han ha respekt for at han gjennomførte målet sitt.

Det jeg ble overrasket over var at det var nordmennene som mobbet Eddie the Eagle mest. Jeg kan ikke helt se for meg at det skjedde i virkeligheten, vi som er så hyggelige mot alt og alle. Men i Eddie the Eagle er nordmennene bøllene.

Eddie the Eagle fokuserer mest på sporten, og ikke det indre livet til protagonisten. Han er bare en merkelig skrue, filmen dykker aldri dypt inn i sinnet til denne merkelige mannen som kan være en inspirasjonskilde for noen. Men for all del, ikke gjør det Eddie Edwards gjorde uten å ha et støtteapparat rundt deg. Det han gjorde var jo helt vilt, hvis filmen ikke lyver litt når det gjelder starten på hans karriere der han gjorde alt på egen hånd. Men dette må man ta med en stor klype salt, mannen kan jo ikke ha vært så gal i hodet?

Jeg kan ikke si at jeg brydde meg noe særlig om Eddie Edwards ville lykkes eller ikke, jeg visste jo utfallet siden jeg er så gammel og så det direkte på TV. For meg ble Eddie Edwards en litt kjedelig karakter som mangler litt selvinnsikt. Men han følger i det minste den olympiske ånden, det skal mannen ha skryt for.

Taron Egerton som spiller Eddie Edwards er ugjenkjennelig fra rollen han spilte i Kingsman: The Secret Service. Han leverer en strålende rolletolkning som Eddie Edwards. Hugh Jackman er som vanlig sjarmerende, han gjør det han skal gjøre når han blir hopptreneren til Eddie Edwards.

Eddie the Eagle er en film for hele familien. Men er du ute etter dypere mening og et karakterstudie av en merkelig mann, er ikke dette filmen som vil oppfylle dine krav. Dette er en varm film uten å ha noe særlig innhold, her gjelder det å følge dine drømmer og ikke gi opp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.