Visit my YouTube channel here.

Infernal Affairs III (2003)

infernal-affairs-3.jpg

Lau Kin Ming er tilbake på jobb, og han mistenker at en av avdelingslederne hos politiet er en muldvarp for Triaden.

Så var det slutt for den fantastiske Infernal Affairs serien. Infernal Affairs 3 avslutter denne trilogien med stil, selv om det er den svakeste filmen i serien. I denne filmen samles alle løse tråder fra den første filmen, og det fokuseres på Ming som tror at en av avdelingslederne er en ny muldvarp for Triaden. Ming vil bevise for alle og han selv at han er en god mann, men fortiden vil innhente ham, og han slipper aldri unna det han gjorde mot Yan. Men samtidig mellom Ming’s etterforskning, så veksles det mellom nåtid og fortid, og Tony Leung Chiu Wai er tilbake som Yan.

Infernal Affairs 3 blir en blanding av den første og andre filmen, men legger ikke så mye tynge på tempoet og spenningen til den første filmen, heller ikke den gode karakterdybden og historien fra den andre filmen. Så Infernal Affairs 3 blir en lettvekter på en måte kontra de to første filmene.

Jeg har kun sett Infernal Affairs 3 en gang, og det var når den kom ut. Så når jeg satt meg ned for å se alle Infernal Affairs filmene samlet, så gledet jeg meg ikke så mye til denne filmen. For jeg husket at jeg hatet den. Men jeg må ha hatt en dårlig dag, for så dårlig er ikke denne filmen. Tårene presset på som vanlig på slutten, og det er ikke mange som klarer å filme så stilige scener på et skyskrapertak som regissørene Wai-keung Lau og Siu Fai Mak. Takscenene er noe som alle vil huske fra Infernal Affairs og her er det enda flottere med dimmede farger. Fantastiske scener. Men filmen har denne gangen også humor, og det er det godgutten Tony Leung Chiu Wai som står for når han blir tvangssendt til en psykolog spilt av Kelly Chen. Han hater disse timene, og scenene der han bli hypnotisert er gode som gull, han knasker kjeks eller tar fram en svær vekkeklokke under disse timene. I disse scenene ser man hvor god Tony Leung Chiu Wai som skuespiller er, og den tilstedeværelsen han har som ikke mange andre i verden har. Blir man ikke sjarmert av denne karen, da er det ikke håp.

Alt i alt så synes jeg Infernal Affairs trilogien ble avsluttet på en fin måte. Det kunne selvsagt ha vært bedre, men det kunne også ha vært så mye verre enn sluttresultatet. Sjelden får jeg så mye følelser for en rollefigur som Yan når jeg ser film, og når alle filmene får mine øyne til å bli tårefylte hver gang, da er det noe spesielt med disse filmene. Infernal Affairs er for meg den beste gangstertrilogien som er laget, ja selv bedre enn The Godfather trilogien. The Godfather treffer meg ikke på den måten Infernal Affairs trilogien gjør. Og etter å ha sett Infernal Affairs trilogien etterhverandre, så hater jeg The Departed enda mer. Martin Scorsese klarte aldri å fange stemningen og dybden fra Infernal Affairs. Når jeg tenker Infernal Affairs så tenker jeg smerte, mye smerte.

7

One thought on “Infernal Affairs III (2003)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.