Visit my YouTube channel here.

Infernal Affairs II (2003)

infernal-affairs-2.jpg

I only want to be a good man.

Infernal Affairs II er en prequel til Infernal Affairs. Det vil si en handlingen foregår noen år før den første Infernal Affairs. De som forlot oss i den første filmen er tilbake igjen, men denne gangen er Andy Lau og Tony Leung Chiu Wai erstattet med to yngre utgaver som spiller de samme rollefigurene som Andy Lau og Tony Leung spilte. Men Eric Tsang og Anthony Wong spiller samme rollefigurer som de gjorde i den første filmen.

I Infernal Affairs II er tempoet sakte og det fokuseres på karakterdybde og en historie om maktkamp mellom forskjellige triadeledere. Man skulle tro at hovedfokuset i denne filmen var på Chan Wing Yan og Lau Kin Ming, men det var ikke mye man fikk servert der. Disse to sentrale rollefigurene fra den første filmen havner i bakgrunnen. Det er Hon Sam og Wong Shi Ching som er de sentrale her sammen med den mektige triadesjefen Ngai Wing-Hau som blir spilt av Francis Ng. Selv om jeg ble litt skuffet over at de to sentrale rollefigurene fra Infernal Affairs ble satt i bakgrunnen, fungerer det for historien er interessant og vi har noen knallgode skuespillere her som leverer. Edison Chen og Shawn Yue får ikke så mye å spille på, men Shawn Yue viste en del potensiale her. Men man må synes synd på stakkaren som må spille Tony Leung Chiu Wais rollefigur. Snakk om å hoppe etter Wirkola. Edison Chen sin tilstedeværelse er ikke akkurat noe å skryte av. Han er elendig her, og jeg skjønner nå hva haterne av denne skuespilleren mener. Det er flaut å se på denne fraværende rolletolkning, og det holder ikke med å se ut som et spørsmåltegn hele filmen.

Infernal Affairs II har en spilletid på 120 minutter, og det er 25 minutter for lenge. Det er noen langtekkelige scener her, og ikke overraskende er det en del av scenene der Edison Chen er med i. Selv Steven Seagal har med tilstedeværelse enn denne unge mannen. Der Infernal Affairs har spenning og et stramt manus, er Infernal Affairs II en mer avslappet og løsere film. Jeg savnet den intense spenningen og tempoet fra den første filmen.

Den siste halvtimen i filmen er det stor klasse over. Infernal Affairs er for meg en fantastisk film som byr på spenning, gode skuespillerprestasjoner og sterke emosjonelle scener. Infernal Affairs II har også dette, og jeg kjente tårene presset på når Shawn Yue og Anthony Wong står ved gravstenen til en tidligere kollega. For de som har sett den første Infernal Affairs filmen og som ble rørt av den, så er dette en fantastisk scene. En annen genial scene er når Eric Tsang står og feller tårer. Han er alene mot verden, men så i det neste øyeblikk skåler han og koser seg på en fest. To emosjonelle scener som for meg er noe av det såreste jeg har sett. Men slike scener er avhengig av god og følelsesladet musikk, og det er det selvsagt her. Når man har slike scener, så er musikken halvparten av opplevelsen for min egen del.

Infernal Affairs II er ikke en like gode film som den første, men her fokuseres det mer på karakterdybde og historien.

8

One thought on “Infernal Affairs II (2003)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.