Visit my YouTube channel here.

Luftslottet som sprängdes (2009)

Oppgjørets time har kommet.

Luftslottet som sprängdes er den tredje og siste filmen i Millennium-trilogien. Luftslottet som sprängdes klarer heller ikke å matche den første filmen. Män som hatar kvinnor er en helt annen type film enn de to neste i trilogien. En seriemorder og forholdet mellom Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist er historien i den filmen. Spesielt legges det mest vekt på seriemorderhistorien, og det skiller filmen klart ut fra de to neste i trilogien som blir mer ordinære og ikke fullt så interessante.

Det er mer standard etterforskning å spore i Luftslottet som sprängdes. Vi har dessverre en rettsfarse som er ganske så patetisk å bevitne. Overgrep, løgnhalser og svin er ingrediensene. Filmen er heldigvis spennende når skurkene tyr til tøffere midler, spesielt når slemme serbere kommer inn i bildet. Da blir det mer fart over sakene.

Den blonde kjempeidioten er dessverre tilbake, heldigvis ser vi ikke ham så mye som vi gjorde i Flickan som lekte med elden. Her bommet Stieg Larsson voldsomt. Denne trilogien trengte ikke en blond kjempe fra en James Bond-film. Det verste er han er skikkelig kjedelig, han byr ikke på noe som helst.

Luftslottet som sprängdes er en mindre actionfylt film enn Flickan som lekte med elden, men på sett og vis passer det bedre med tidsskrifter og mer skjulte trusler som lurer rundt hvert hjørne. Kun en journalist står med rak rygg, og det er selvsagt Mikael Blomkvist. Resten av gjengen er noen skikkelige feiginger, spesielt kvinnen som sier at dette ikke er verdt å ofre livet sitt for. Betyr ikke ytringfrihet noe for denne feige og avskyelige kvinnen?

4 thoughts on “Luftslottet som sprängdes (2009)”

  1. “Her bommet Stieg Larsson voldsomt”, nei vil ikke si det. Vil mere si “Her bommet ressigøren av filmen”. Stig Larson er en smule død, så mannen kan ikke noe for den “blonde kjempe idioten” rolletolkning

  2. Ok, nummer 1: Jo da “Bond skurken” din er med. 2: Han er DEFINITIVT ikke så karikert som han er i filmen (Høres det ut som, har ikke sett den siste filmen)

    1. Men er han en slags supermann i bøkene også? At han ikke føler smerte? Fyren er jo helt latterlig, hører ikke hjemme i denne type filmer. Han var ILLE i film nr. 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.