Visit my YouTube channel here.

Midnight Sun (2006)

[midnight sun

Kaoru Amane er en ung jente som aldri har opplevd en normal oppvekst. Hun er totalt isolert da hun kan dø hvis hun blir utsatt for solstråler. Hun er kun ute om natta, og da sitter hun på sin faste plass og synger låter som hun har laget selv. Hun ønsker seg en kjæreste, og hun er vilt forelsket i en gutt som hun ser ofte utenfor sitt vindu. En dag oppsøker hun denne gutten, og det møtet vil forandre deres liv for alltid.

Uff, dette var en trist film, men samtidig en veldig fin film. Kaoru Amane blir spilt av artisten Yui. Jeg har ikke noe kjennskap til henne, men falt allerede for henne som artist etter å ha hørt It’s Happy Line. Hun lager alle låtene selv, og har en meget god stemme.

Japan kan dette med å lage kvalitetsfilmer, spesielt dramafilmer. Har du ikke sett japanske dramafilmer, så kan de være litt trege. Men det går i pluss da man virkelig kommer under huden på rollefigurene. Dermed føler man at man kommer nærmere rollefigurene som seer, og da blir triste filmer virkelig triste når noen faller fra.

Midnight Sun har en ganske unik handling, jeg har ihvertfall ikke sett denne type historie før. Skuespillerne gjør en kjempejobb, og selv om Midnight Sun er regissørens første film, vet han akkurat hva han gjør. Dette er også Yui sin første film, og denne jente på 20 år er virkelig sjarmerende og troverdig. Hun har et veldig uskyldig ansikt, og man faller virkelig for hennes rolletolkning. Det er også et pluss at hun kan synge og spille gitar, og det er et lite genitrekk med tanke på egenreklame. Det kunne ha blitt tåpelig med denne form for egenreklame, men det ble det ikke i det hele tatt. Hun leverer en fantastisk rolletolkning og låtene passer til temaet.

Selv om Midnight Sun er en sterk dramafilm, er det noen komiske scener her også. Scenen der Kaoru Amane introduserer seg for Koji Fujishiro er veldig morsom. Hun vet ikke hvordan hun skal oppføre seg overfor gutter, og det første hun gjør er å puffe Koji overende så han tryner. Deretter hyler hun ham opp i ansiktet og sier at hun er singel og hva hennes hobbyer er før hun blir dratt vekk av en venninne. Fantastisk god scene.

Tårer vil falle, men samtidig hyller man livet i Midnight Sun.

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.