Visit my YouTube channel here.

Pray for Death (1985)

Stay away from the Saito family. They don’t know anything about the Van Atta neckalace. If you don’t, I promise you, you will pray for death.

Når jeg var rundt 9-10 år gammel, oppdaget jeg ninjaer. Der andre på min alder hadde fotballspillere, Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone som helter, hadde jeg Sho Kosugi. Jeg hadde ninjadrakt og kastestjerner. Eneste jeg manglet var et sverd.

Det er morsomt å se gamle filmer igjen som man forgudet i sin barndom. Fallhøyden er stor, og det er få som slipper gjennom nåløyet. Pray for Death blir stanset hardt og brutalt. Det er en veldig kjedelig ninjafilm. Det skjer lite, og Sho Kosugi tar på seg ninjautstyret når filmen er nesten ferdig. Da avsluttes filmen med en av de kjedeligste kampscenene jeg noensinne har sett. Vi har en gammel gangster med superkrefter. Han er som sagt gammel, ute av form og han er bare gammel. Eneste lyspunktet er at fyren er virkelig ond.

Ninjadrakten til vår helt ser ikke ut. Det er en slags ninjarustning med en skikkelig teit hjelm. Pray for Death har en kul tittel, det er bare synd at den er så kjedelig. Sho Kosugi har som vanlig en fæl hårsveis, det samme har sønnen Kane Kosugi. Hårsveisen er faktisk provoserende, og det er deilig når Sho Kosugi tar på seg hjelmen.

Pray for Death er en film som bare er dårlig. Morsomme med denne type ninjafilmer er hvis filmen er så dårlig at den blir morsom, noe tilfellet ikke er med Pray for Death.

3

8 thoughts on “Pray for Death (1985)”

 1. Husker du den gamle ninja serien der det var en hvit dude som spilte i hver film i masse fargerike ninjadrakter ? De var iallefall værre enn denne *ler*

  Personlig er Revenge of the Ninja soleklar favoritt, og Ninja III var ikke dum den heller.
  American Ninja gikk vel an på sett og vis men ingen over og ved siden av gode gamle Sho…

  1. Eneste serien jeg kan komme på er The Master med Lee Van Cleef og Sho Kosugi. Lee Van Cleef som ninja var jo helt sprøtt!

   Helt enig i at Revenge of the Ninja er den beste til Sho Kosugi. Lurer på hvor det ble av Return of the Ninja, skulle jo komme ut i 2009 tror jeg, men ser ut som om de skrinla hele filmen. Shane Kosugi skulle også medvirke i filmen.

 2. Det er sånne filmer som som regel jeg plutselig finner og aldri har hørt om *ler*
  Håper de ikke har skrinlagt den… skull gjerne ha likt å sett Kane Koshugi som ninja… Regner med far Sho har lært han kunsten brukbart bra ny now 😛

  Ser ut som det er comeback Ninjatime heheh…

  1. Ja, ninjafilmer vil aldri dø ut. Nå ser det ut som om det blir en del bedre kvalitet på filmene, heldigvis. Når man ser tilbake på mange av ninjafilmene fra 80-tallet, det er jo til å grine av. Det er så dårlig at det blir bra. Takler ikke ninjaer med bart!

 3. Jeg koms til å tenke på noe når jeg sier ingen over, ingen ved siden av Sho Kosugi…
  Jeg må faktisk ta det tilbake, for min favoritt Ninja gjennom tidene er Henry Sanada…. Hvordan i heiteste kan jeg glemme den fyren… Han er jo råkul…

  Husker første gang jeg ninja hevneren (Ninja in the Dragons Den) Jeg så den filmen 5 ganger daglig i godt og vel en måned da jeg først fikk den…

  1. Åhh, Ninja in the Dragon’s Den var muligens min favorittfilm med ninjaer. Elsker åpningsscenen med verdens tøffeste ninjasang. Scenen når de spretter ut av sanden gir meg en tåre i øyet. For en scene!

   Henry Sanada ja, han ble jeg først kjent med i Ringu-filmene, var faktisk ikke klar over at han spilte i Dragon’s Den. Jeg ser jo nå at han har spilt i en del ninjafilmer, og jeg tror nok jeg har sett noen av dem som jeg leide ganske ofte. Det betyr at je glikte dem, men navnet la jeg aldri merke til. Litt vanskelig å huske alle navnene når man var 9-10 år, Sho Kosugi og Jackie Chan var ganske lette navn å huske. Husker jeg ledie 10 filmer hver gang videobutikken hadde supertilbud. 10 kroner for hver film, ble mange ninja/samuraifilmer. Rekorden min var å se alle 10 filmene i løpet av ett døgn. Skjønner ikke hvordan jeg klarte det i ettertid. Ser jeg 5 filmer i løpet av ett døgn nå sitter jeg med skikkelig hodepine.

   Takker for at du minte meg på Henry Sanada! Som om ikke listen over filmer var stor nok, hehe. Blir artig å se de gamle filmene, for jeg er ganske sikker på at jeg må ha sett en del av dem i mine yngre dager. Henry Sanada er jo en god skuespiller også, det samme kan ikke sies om Sho Kosugi.

 4. Genmu, its Fukuda ! *ler*
  Jeg forgudet Ninja Hevneren… Og musikken på¨starten var det som gjorde at jeg visste det skulle bli en konge film første gang jeg så den 😛
  Syntes Shoguns Ninja var kul også… Henry Sanada er nok den beste ninja skuespillern uten tvil. Conan Lee var også kul i Dragons Den da synes jeg. Samt i Tiger on the Beat *ler*

  Lone Wolf and Cub er vel en serie verdt nevne… Først fant jeg Shogun Assassin og så leste jeg meg frem til at den var sammensatt av de to første Lonewolf and Cub filmene… så da måtte jeg jo selvsagt se de andre 4 😛

  1. Når jeg var ung måtte jeg alltid ha med en ninja i en samuraifilm, ellers ble det en skikkelig nedtur. Samurai og wersternfilmer har mye til felles. Jeg har aldri likt denne type filmer. Visuelt blir det kjedelig sammenlignet med periodefilmer fra Kina. Jeg gir stadig samuraifilmer en ny sjanse, men blir nesten alltid sittende skuffende igjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.