Visit my YouTube channel here.

War of the Arrows (2011)

Pil og bue.

War of the Arrows var en av de mest besøkte filmene på kino i Sør-Korea 2011. Det er ikke et godt tegn da det sørkoreanske publikummet har blitt mindre kritiske til det de ser. De ønsker at deres egne filmer skal bli mer lik filmer fra Hollywood, og dermed får vi popcornfilmer uten egen identitet.

War of the Arrows er en lite original film. Den stjeler så mye fra Apocalypto at det ikke ble morsomt i lengden. Jeg sa til meg selv at hvis det dukker opp en tiger, trekker jeg fra ett poeng på karakterskalaen. Hva tror du skjedde? Skurkene er blottet for sjarm, det samme kan sies om heltene. Det føltes ut som om alle skuespillerne hadde høy feber, så slappe er de i War of the Arrows.

Skuespillerne er dårlige, historien er så elendig og tafatt at jeg tror nesten ikke det var en historie her i det hele tatt. Jeg klarte ikke å bli engasjert i handlingen med disse tomme rollefigurene. I Apocalypto følte man sterk sympati med protagonisten som ville redde sin kjære. I War of the Arrows føler man ingenting da rollefigurene er tomme som pappesker og blottet for sjarm. Hvor pokker finner man disse skuespillerne som overspiller i emosjonelle scener, og som ikke kler rollene som actionhelter?

Den siste halvtimen er klart den beste, men selv ikke da imponerer ikke filmen. Bland sammen Apocalypto, 14 Blades og House of Flying Daggers, bare at alt er mye dårligere. Jeg hater trenden i sørkoreanske filmer der det klippes sikkert rundt 7 ganger i løpet av 10 sekunder. Actionsekvensene blir oppstykket og mister totalt rytmen, og jeg som seer får ikke den nødvendige oversikten. Se bare på når skurkene plyndrer den første landsbyen, elendig klipping som henter inspirasjon fra de fleste nyere popcornfilmer fra Hollywood.

War of the Arrows er en lite innovativ film der en må spørre seg selv hva det feiler sørkoreanerne om dagen. Dette er ikke en god film, det er en tom og klisjefylt film uten spenning og historie. Den kunne vært så mye bedre, for det var morsomt med de forskjellige pilspissene. Her kunne man fått mye mer ut av ideen, bare så synd at vi har med en middelmådig regissør å gjøre. Han-min Kim har kun regissert tre filmer, inkludert denne, og alle tre er middelmådige filmer. Han har ikke en stor fremtid foran seg som regissør, han kan ikke tilby oss filmelskere noe, det er jeg helt sikker på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.