Wira (2019)

En ung mann returner hjem til sin lille familie som bor i et dårlig nabolag som blir kontrollert av en slem mann og hans lille familie. Det tar ikke lang tid før helvete bryter løs!

Wira er en malaysisk kampsportfilm som er veldig tam. Handlingen er generisk og oppbrukt, men det gjør ikke noe hvis man liker å følge karakterene i filmen. Men karakterene i Wira er dårlig skrevet, og mannen som har hovedrollen, Hairul Azreen, har like mye karisma som en grå pære. Og han burde lære å barbere seg! Han tror han ser kul ut med dette kinnskjegget og det stygge skjegget? Han ser ut som en tulling av en pære!

Men det viktigste er jo selvfølgelig kampscenene siden dette er en kampsportfilm. Og igjen ble jeg skuffet. Det er ikke morsomt å se en film der man ikke føler eller ser at skurkene som blir banket opp skikkelig ser ut som om de blir truffet hardt. Man ser jo for det meste at skuespillerne er veldig forsiktige med hverandre, og enkelte slag og spark treffer aldri heller. De treffer for mye luft. Hvor er Iko Uwais når vi trenger ham?

De beste kampene får man se under MMA-kampene. Da fungerer koreografien mye bedre.

Skuespillerne er dårlige, det er ingen her som imponerer eller har noe form for karisma. Filmen engasjerer heller ikke med sin svake og oppbrukte handlingen når det heller ikke er noe galskap her som vi ser i de fantastiske Indonesiske filmene.

Og ja, jeg vet at Yayan Ruhian er med her i en skurkerolle. Ikke at det kom som en stor overraskelse. Men jeg har aldri vært så stor fan av ham og hans stil. Det blir fort kjedelig i lengden å se på hvis ikke filmen følger opp med mye brutalitet ved siden av rene kampsportscener.

Dette var en stor skuffelse. Det er som å se en slags tam og energiløs malaysisk versjonn av The Raid-filmene. Dette er ikke en film som er verdt å bruke tid på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.