Visit my YouTube channel here.

American Psycho (2000)

Not the face! You bitch! Not the fucking face, you piece of bitch trash!

American Psycho er basert på en roman med samme navn. Denne romanen var meget kontroversiell i sin tid, og er vel det ennå. Nå er det mange år siden jeg leste romanen, men det er veldig mye som mangler i filmen hvis man sammenligner filmen mot romanen. Ihvertfall når det gjelder voldsbruken. American Psycho-filmen skuffer med volden og det grafiske, men skulle filmen vist de verste drapene som er beskrevet i romanen, hadde nok ikke denne filmen blitt laget på den tiden. Men nå hadde vi nok fått se en helt annen type film hvis noen fant ut at det burde komme en nyinnspilling, etter at Saw og Hostel-filmene ble ganske populære. Hadde det vært morsomt å se voldsbeskrivelsene i romanen på skjermen? Ja! Vi får se noen tegninger som Patrick Bateman har laget, og disse tegningene er en slags hyllest til romanen og fansen.

Selv om volden og torturen mangler, så ser man i små detaljer hva den godeste Patrick Bateman er god for. Men det som virkelig redder denne filmen er Christian Bale sin rolletolkning av den gærne Patrick Bateman. Det er ikke tvil om at dette er en av nåtidens beste skuespillere, for det er få som lever seg så inn i rollene han spiller som Christian Bale. Det var denne filmen som satt Christian Bale på kartet, selv om han hadde medvirket i endel filmer før denne også. Han hadde jo allerede hovedrollen i Steven Spielbergs film, Empire of the Sun, som barneskuespiller, men det var i dette århundret mannen virkelig fikk sitt store gjennombrudd.

American Psycho byr på mange gode dialogscener, og jeg må nevne scenen der Patrick Bateman ringer sin advokat for å avsløre alle drapene han har begått. Denne scenen er noe av det beste jeg har sett på film, både dialog og av en skuespiller. For noen sprø ansiktsuttrykk Christian Bale klarer å få frem i denne scenen. En annen scene som er virkelig fin er når Patrick Bateman jager en hore rundt omkring i leiligheten sin, og plutselig dukker Patrick Bateman opp og biter henne i leggen som en primitiv huleboer. Fantastisk kroppsspråk fra Christian Bale sin side igjen. Jeg ble helt fascinert over ansiktsuttrykkene til Christian Bale når han kom i situasjoner han ikke taklet. Helt på høyde med Robert De Niro.

En interessant og meget underholdende film om en gal man med splittet personlighet som har kjedelig venner, og da oppsøker han en ny verden der drap og tortur regjerer. Filmen skuffer hvis man sammenligner voldsbruken fra romanen mot filmen, men filmen er verdt å eie bare pga. Christian Bale sin fantastiske rolletolkning. En merkelig ting i filmatiseringen er hvor stygge horer Patrick Bateman plukker opp. Jeg trodde ærlig talt at Patrick Bateman hadde en høyere standard, men han valgte kanskje disse horene så han kunne ydmyke de med sin høye velstand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: